Šport > Nogomet
32 ogledov

Najbolje plačana športna ekipa na svetu

Yaya Toure Džeko Nasri Kompany Manchester City Southampton Reuters
Nogometaši Manchester Cityja so najbolje plačana športna ekipa na svetu, je pokazala raziskava ameriška revije ESPN.

Povprečna plača nogometašev Manchester Cityja je bila 8,1 milijona ameriških dolarjev (5,8 milijona evrov), kar jih uvršča pred dve najrazsipnejši bejzbolski ekipi New York Yankees in Los Angeles Dodgers.

Plačilna lista angleškega prvoligaša znaša 202 milijona dolarjev, kar pomeni 256-odstotno zvišanje plač v zadnjih petih letih. Med največje zaslužkarje sezone, v kateri so meščani izpadli v skupinskem delu Lige prvakov in osvojili drugo mesto v domačem prvenstvu, spadajo Carlos Tévez, Sergio Agüero, Mario Balotelli, David Silva in Yaya Touré.

Ugotovitve ameriške revije ESPN sovpadajo z obtožbami na račun angleškega kluba, da ne upošteva Uefinega finančnega ''fair-playa'', čeprav so v Manchestru prepričani, da so takšni očitki brezpredmetni.

294 klubov in 8.663 športnikov

Cityju sledita Real Madrid in Barcelona s 7,6 oziroma 7,4 milijona dolarjev povprečne letne plače. Bayern Müchen je sedmi, za njim pa je pristal Manchester United (6,6 milijona). Chelsea je nazadoval za dve mesti in je po novem deseti (6,05 milijona). Sledi Arsenal (5,92 milijona), medtem ko je Liverpool, vodilna ekipa angleške Premier League, na 20. mestu (5,17 milijona). Najnižjo povprečno plačo v angleški ligi imajo nogometaši Wigana (1,75 milijona), ki zaseda 166. mesto.

Raziskava zajema 294 klubov iz sedmih športnih panog. Vsebuje 15 profesionalnih lig in 12 držav, vanjo pa je vključenih 8.663 športnikov, ki skupaj zaslužijo 16,1 milijarde dolarjev na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.