Magazin
28 ogledov

Najboljše destinacije v letu 2014

potovanje
1/10
Shutterstock
Teh deset destinacij je Lonely Planet označil kot najboljše destinacije v letošnjem letu.

Brazilija

V Braziliji vas čakajo dolge peščene plaže, gore, pragozdovi in najlepše vasice na celem svetu. Poleg vseh lepot pa so oči v Brazilijo uprte tudi zaradi letošnjega Svetovnega prvenstva v nogometu (2014 FIFA World Cup). Dve leti kasneje prvenstvu sledijo še poletne olimpijske igre.

Antarktika

Veličastne ledene gore, ledeniki in tisoče kilometrov neraziskanih gorovij. Antarktika je raznovrstna, tako demografsko kot tudi v živalskem svetu. Tam lahko vidite avtohtone pingvine, neustrašne leoparde, kite ubijalce in na miljone morskih ptic. Letos celina na južnem oceanu praznuje stoletnico začetka razpite antarktične odprave Ernesta Shackletona. Z obiskom te neokrnjene celine imate priložnost doživeti potovanje vašega življenja.

Škotska

To poletje bo zaznamovalo mesto Glasgow, kjer se bodo odvijale XX. Commonwealth igre. Ljubitelje godbe bo navdušil največji evropski godbeni festival v Pertshiru, ljubitelje viskija pa Whishy Festival v maju.

Švedska

Zahvaljujoč švedskemu avtorju Stiegu Larssonu ima večina ljudi občutek, da je Švedska lepa, hladna in malo strašljiva. Na Švedskem lahko obiščete evropsko prestolnico kulture, mesto Umea. Da ne omenjamo slastne hrane. Mesto je že dolgo destinacija za največje gurmane in kuharje, švedska kuhinja pa se je razširila izven meja države.

Malavi

Drugo največje mesto v Malaviju, Blantyre, je zaradi projekta premestitve divjih živali pridobilo status “velikih pet” (Big five). Slone, nosoroge, leve, leopard in bivole lahko opazujete v vseh znanih afriških parkih, zdaj jih lahko vidite tudi v Malaviju. Obiščete lahko tudi jezero, ki je velika atrakcija za potapljače, ali pa se odpravite na pohod po mesečni površini na Mount Mulanje. Med kilometri divjih travnikov in visokih hribovih se boste počutili, kot da ste obiskali prazgodovino.

Mehika

Sončenje na karibskih plažah ali proslavljanje v Cancunu so sanje skoraj vsakega. Obiščite majevski tempelj ali pa se odpravite na razburljivo potovanje od velike turistične destinacije Cancuna ali raznovrstne Meride pa vse do kanjoninga po Južni Ameriki.

Sejšeli

Teh prelepih 115 otokov se razteza čez pacifično moder Indijski ocean. Čeprav so vas drage letalske vozovnice odvračale od obiska, vam sporočamo dobro novico - zaradi konkurence so Sejšeli postali veliko bolj ugodni. V raju pa lahko počnete veliko več kot le srkanje koktejla. Pohodništvo, potapljanje, izleti s čolni in druge avanturistične možnosti vas ne bodo pustile ravnodušne.

Belgija

Belgija ima prečudovita in slikovita mesta. Od Burgesa, Antwerpa pa do Ghenta - lahko obiščete mnogo muzejev in je pravi raj za ljubitelje piva, čokolade ali čipsa. Podeželje je ravno in spokojno, medtem ko so obmorska mesteca presenetljivo elegantna. Letos je za Belgijo predviden velik naval turistov, in sicer zaradi stote obletnice izbruha prve svetovne vojne. Polna bo tudi festivalov, ki se bodo nadaljevali celo do leta 2018.

Makedonija

Makedonska vlada je leta 2008 sprožila projekt “Skopje 2014”, ki se bo končal to leto. Prenovljeno mesto vas bo navdušilo. Obisk vinskih barov in bistrojev bo razvajal vaše brbončice, Skopje pa je tudi znano po najboljšem nočnem življenju. Poleg Skopja pa priporočamo obisk Orhidskega jezera ali pa smučišča Mavrovo.

Malezija

S skoraj 28 milijoni obiskovalcev je Malezija ena od bolj obiskanih držav na svetu. Med drugim je tudi raj za otroke. Obisk Legolanda ali Hello Kitty Landa v Nusajayu se bo vašemu otroku vtisnil globoko v spomin. Aktivni popotnik pa lahko mesto Penang odkrije na kolesu, predlog za projekt kolesarske poti okoli Kuala Lumpurja je že začrtan, pot pa bo kmalu navduševala kolesarje po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.