Šport > Košarka
45 ogledov

Najboljši dosežek v skoraj pol stoletja

Goran Dragić, Hassan Whiteside Profimedias
Dragićev Miami je v ligi NBA izgubil še na deseti od zadnjih 11 tekem. Zgodovinske mejnike še naprej ruši Russell Westbrook.

Košarkarji Miami Heat so gostovali pri Milwaukee Bucks. Gostitelji so zanesljivo slavili zmago s 116:108, prvi strelec domačih je bil Jabari Parker s 24 točkami. Pri gostih, ki so izgubili še četrtič zapored, skupno pa desetič na zadnjih 11 tekmah, sta bila najboljša Goran Dragić in Hassan Whiteside s po 19 točkami. Poleg Parkerja se je pri gostiteljih izkazal še Grk Giannis Antetokounmpo, ki je k zmagi dodal 19 točk, osem skokov in šest podaj, potem ko je bil ves teden bolan.

Dragić je odigral 34 minut tekme in 19 točkam dodal še po tri skoke in podaje, Luke Babbitt pa je s 16 točkami dosegel svoj strelski rekord sezone. "Slaba igra v prvem polčasu nas je pokopala. Za takšno igro nimamo opravičila," je dejal Babbitt. "Trenutno si ne smemo privoščiti napak. Moramo začeti vseh 48 minut igrati na visoki ravni, česar trenutno še ne znamo," pa je po porazu menil trener Miamija Erik Spoelstra.

Gostovanje se že začelo ni najboljše, potem ko je imelo letalo s košarkarji na krovu pred dnevi pri pristanku v Milwaukeeju na poledeneli stezi težave in je zdrsnilo na pristajalni stezi, a k sreči brez posledic. Tudi na parketu se ni nadaljevalo dosti bolje, saj so košarkarji vročice izgubili še peto od zadnjih šestih tekem v gosteh, a se zdaj končno vračajo v domačo dvorano na Florido.

Ob neuspešni seriji so vse glasnejše znova govorice, da pri Miamiju ob izgubljeni sezoni razmišljajo o tradu slovenskega košarkarja. Zanj naj bi se po novem zanimali tudi pri Orlandu.

Udrih z lepo minutažo

Gostovali so tudi Detroit Pistons, katerih član je Slovenec Beno Udrih, in v olimpijskem Salt Lake Cityju s 77:110 izgubili proti Utah Jazz. Udrih je odigral 21 minut in v tem času dosegel devet točk, skok in sedem podaj.

Zvezdnik Oklahome Russell Westbrook je dosegel še 19. trojni dvojček sezone, kar pa še vseeno ni bilo dovolj za zmago, saj so Oklahoma City Thunder na gostovanju v Minneapolisu pri Minnesota Timberwolves izgubili s 86:96. Westbrook, vodilni strelec prvenstva NBA in glavni kandidat za najkoristnejšega igralca lige (MVP), je dosegel 21 točk, 11 skokov in 12 podaj v 36 minutah na parketu.

Njegov že 19. trojni dvojček v sezoni je najboljši dosežek zadnjih skoraj 50 let, odkar je Wilt Chamberlain v sezoni 1967/68 nanizal 31 trojnih dvojčkov. Zdaj je Westbrook prehitel tudi Magica Johnsona, legendo Los Angeles Lakers, ki je v sezoni 1981/82 dosegel 18 trojnih dvojčkov.

Prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so po dveh zaporednih porazih spet okusili slast zmage; s 120:108 so premagali Sacramento Kings. Prvi strelec je bil Kyrie Irving s 26 točkami, Kyle Korver, ki se je prvakom nedavno pridružil iz Atlante, pa je dodal 18 točk. Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James je k zmagi prispeval 16 točk in 15 skokov ob vrnitvi v mesto, kjer je leta 2003 doživel prvenec v prvenstvu NBA.

NBA, izidi:

Milwaukee Bucks - Miami Heat 116:108
Goran Dragić 19 točk, 3 skoki, 3 podaje v 34 minutah za Miami.

Utah Jazz - Detroit Pistons 110:77
Beno Udrih 9 točk, 1 skok, 7 podaj v 21 minutah za Detroit.

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 102:93
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 132:113
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 105:110
Atlanta Hawks - Boston Celtics 101:103
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 96:86
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 109:115
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 108:120

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.