Avto
22 ogledov

Po žurnalovi nagradi še svetovna

Audi A3 sportback Anže Petkovšek
Audi A3 je svetovni avto leta. Za znamko Audi je to druga skupna zmaga v desetletni zgodovini podeljevanja nagrad 'svetovni avto leta'. Ob prvi podelitvi, leta 2005, si je to prestižno nagrado prislužil model A6.

Drugo mesto na letošnjem svetovnem izboru je pripadlo mazdi3, tretji je bil BMW serije4. Zmagovalca so okronali na avtosalonu v New Yorku. Audi A3 je na prestolu zamenjal VW golf sedme generacije.


Mednarodna žirija je podelila nagrade v več kategorijah. Najboljši luksuzni avtomobil leta 2014 (World Luxury Car of the Year) je Mercedes-Benz razreda S (v finalu sta bila še Bentley Flying Spur in Range Rover Sport), v kategoriji najboljši športni avto (World Performance Car of the Year) je slavil Porsche 911 GT3 (v finalu je premagal modela Chevrolet Corvette Stingray in Ferrari 458 Speciale). V kategoriji najbolj ekološki avto leta (World Green Car of the Year je) je prvo mesto pripadlo električnemu BMW i3 (v finalu sta se za njim zvrstila Audi A3 Sportback g-tron in Volkswagen XL1). BMW i3 je postal zmagovalec še v kategoriji najlepši avtomobil leta (World Car Design of the Year), ki je bil v finalu uspešnejši od Mazde3 in mercede-benza razreda C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.