Šport
78 ogledov

Najboljši Slovenci in igralci pod št. 100

Žemlja Anže Petkovšek
Portorož bo tudi letos gostitelj teniškega turnirja serije challenger. Tilia Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov bo potekal od 5. do 13. avgusta, kot vedno doslej pa bodo imeli vidno vlogo slovenski igralci.

Čeprav je še prezgodaj govoriti o višjerangiranih igralcih, ki bodo nastopili v Portorožu, je jasno, kdo bo zastopal slovenske barve in poskrbel, tako kot do zdaj vsako leto, da so bile tribune teniškega centra Marine Portorož dobro zasedene. Zagotovo bodo nastopili Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Aljaž Radinski. Blaž Rola se še ni dokončno odločil, dve povabili organizatorjev pa bosta dodeljeni tik pred turnirjem. Enega ima v roki glavni pokrovitelj Tilia, drugega pa Teniška zveza Slovenije.

"Turnir dobiva pozitivne ocene tudi zavoljo igralcev, ki se ga udeležujejo. Oni so najboljši ambasadorji, saj ostalim igralcem povedo, kako lepo so se imeli, kako smo skrbeli za njih in v kakšnem prekrasnem okolju se vse skupaj odvija. Letos pričakujem znova dobre nastope slovenskih igralcev, glavnina tenisačev bo uvrščena med 100. in 150. mestom na svetu, najboljši pa znotraj prvih sto na svetu," je dejal direktor turnirja Denis Topčič.

Kot poudarjajo pri Tenis Slovenija, mora biti turnir več kot le teniški dogodek, zato bodo tudi letos poskrbeli za pester spremljevalni program. V času kvalifikacijskih bojev, se pravi 5. in 6. avgusta bosta na osrednjem igrišču dva koncerta. Prvi dan hrvaške skupine Vigor, drugi pa Parnega valjaka. V tednu turnirja bodo priložnost dobili najmlajši na 'tenis festu', gledalci se bodo lahko zabavali v 'fan zoni', igralci na 'players partyju' ali 'poker nightu', zadnji dan turnirja v soboto pa je turnir vključen v portoroško noč in bo predstavljal začetek celovečernega dogajanja s koncertom Jana Plestenjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.