Svet
23 ogledov

Tako Hrvati vidijo goste v apartmajih

hrvaška, morje EPA
Lastniki apartmajev na Hrvaškem si zadovoljno manejo roke po dobri turistični sezoni, a vsi s svojimi gosti niso najbolj zadovoljni.

Po nedavno objavljenih podatkih hrvaškega ministrstva za turizem je bila letošnja turistična sezona na Hrvaškem rekordna. "Iz tega vidika ni razloga za nezadovoljstvo," pišejo na hrvaškem portalu Dnevnik.hr, kjer so lastnike apartmajev povpraševali, kako so zadovoljni z njihovimi gosti.

Najboljši tisti, ki jih skoraj nič ni

"Najboljši so stalni gosti. Z njimi imaš korekten odnos. Veš, kaj lahko pričakuješ od njih. Vedno jih pogostimo, ko pridejo in ko odidejo, najpogosteje z roštiljem," je za hrvaški portal povedala ena od lastnic apartmaja. Druga pa pravi: "Najboljši so tisti, ki zjutraj popijejo kavo, pozajtrkujejo, so ves dan na plaži, tam nekaj pojedo, nato pa se vrnejo v apartma, stuširajo in odidejo ven."

Lastniki se strinjajo, da je najbolje in najbolj varno delati z agencijami, če niso preveč prevzetne in ne zaračunavajo oderuških provizij. Nekatere po pripovedi lastnikov denar izplačujejo z močnim zamikom, tako da lastniki nanj čakajo še mesece po koncu turistične sezone.

In kdo so najslabši gostje? Lastniki, s katerimi so govorili na Dnevnik.hr, pravijo, da tisti z otroci. Na njihovo začudenje in vprašanje, zakaj, je eden od lastnikov odgovoril: "Zato, ker vse umažejo, razbijejo in so hrupni."

S sabo prinesli premično klimo

Spomni se gosta, ki se pri najemu apartmaja ni odločil za klimo, je pa s sabo prinesel svojo premično klimo. "Vedeli so, da prihajajo v apartma brez klime," je povedala lastnica, ki je imela z najemniki kar nekaj težav. "Imeli smo goste, ki so v apartma povabili skupino svojih prijateljev, ki so prišli z avtomobili in zasedli celo parkirišče, sicer namenjeno gostom sedmih apartmajev v hiši," je povedala. Odločili so se, da bodo imeli zabavo, zaradi katere drugi niso imeli miru. Ko jih je lastnica opozorila, naj bodo tišji, so ji odgovorili, da imajo pravico, da počnejo, kar koli želijo, saj so na dopustu.

Neka lastnica je potožil zaradi gosta, ki je v apartma pripeljal psa, ne da bi ga prijavil. "Ves čas mi je bilo nekaj sumljivo," je dejala. "Nato sem ugotovila, da imajo psa. Nisem se odzvala in sem čakala, ali ga bodo le prijavili, kar pa se ni zgodilo. Ko so odšli, sem ugotovila, da je pes ležal povsod, saj je bilo v apartmaju, ki ni predviden za hišne ljubljenčke, vse polno dlak."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kontrahan 11:24 25.september 2015.

    dopust

  • kontrahan 11:24 25.september 2015.

    Najboljši so tisti, ki plačajo v naprej, pol pa sploh ne pridejo na sopust, kajne.