Slovenija
41 ogledov

Najboljšo klobaso naredi Arvaj

kranjska klobasa
1/13
Saša Despot
Pri Medvodah so že enajstič pokušali in izbirali najboljšo kranjsko klobaso.

Mesarji iz gorenjske Mesarije Arvaj izdelajo najboljšo kranjsko klobaso. O tem je prepričanih preko 200 ljubiteljev te mesne dobrote, ki so jo kot najboljšo ocenili med 14 vzorci letošnjega 11. tradicionalnega državnega tekmovanja za najboljšo zaščiteno kranjsko klobaso.

Drugo najbolj okusno kranjsko klobaso, po oceni ljubiteljev in šestih strokovnih ocenjevalcev, pripravljajo v Celjskih mesninah, kot tretja pa se je na lestvico najboljših uvrstila klobasa Mesarstva Podobnik. 60 odstotkov končne ocene kranjske klobase je prispevala strokovna komisija, 40 pa ljubiteljski ocenjevalci.

Državno tekmovanje je tudi letos gostila Hiša kulinarike Jezeršek v Sori pri Medvodah.

V ocenjevanje klobase so tokrat vključili tudi nevrotehnologijo za merjenje možganske aktivnosti. Ocenjevali so torej tudi na podlagi signalov, ki jih brbončice okuševalcev pošiljajo možganom. Najboljše zaznave je sprožala zmagovalka, kranjska klobasa Mesarstva Podobnik, sledila je kranjska klobasa Mesarstva Čadež in klobasa Mesa Kamnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.