Šport
54 ogledov

Najdražja reprezentanca je ...

cristiano ronaldo gareth bale EPA
Na evropskem prvenstvu ima najdražje nogometaše reprezentanca Belgije. Rdeči levi so skupaj vredni 407 milijonov evrov.

Na lestvici najbolj vrednih reprezentanc je Belgija premagala Nemčijo, tretja je Anglija, na četrto mesto se je uvrstila gostiteljica Eura Francija, na peto pa zmagovalka zadnjih dveh evropskih prvenstev Španija. Belgijci so skupaj vredni preko 400 milijonov evrov.

Kar 12 belgijskih reprezentantov je vrednih več kot 12,5 milijona evrov, osem od tega ducata jih prihaja iz Premier League. 'Angleži' so Kevin De Bruyne (Manchester City - 70,2 milijona evrov), Christian Benteke (Liverpool - 41,5m), Eden Hazard (Chelsea - 40,9), Romelu Lukaku (Everton - 35,7), Marouane Fellaini (Manchester United - 34,4), Mousa Dembele (Tottenham - 19,1), Toby Alderweireld (Tottenham - 12,8) in Divock Origi (Liverpool - 12,8). Preostalo četverico sestavljajo Axel Witsel (Zenit - 38,3), Thomas Vermaelen (Barcelona - 19,1), Yannick Ferreira Carrasco (Atletico Madrid - 16,6) in Radja Nainggolan (Roma - 14,4).

Pri svetovnih prvakih je najdražji član Arsenala Mesut Özil (54,2), pri Angležih pa je s prestopom iz Liverpoola v Manchester City najvišjo tržno vrednost pridobil Raheem Sterling (62,5). Pri treh levih sicer skupno vrednost zbijajo Ross Barkley (Everton), Marcus Rashford (Manchester United) in Jack Wilshere (Arsenal), ki imajo nižjo ceno, saj še vedno igrajo za matični klub.

Pri Francozih vrh lestvice zasedata Eliaquim Mangala (Manchester City - 53,6) in Anthony Martial (Manchester United - 45,9). Odškodnina za slednjega, k rdečim vragom je v minulem poletnem prestopnem roku prišel iz Monaca, bi znala v naslednjih letih še precej narasti zaradi različnih bonusov. Najdražji Španec je Cesc Fabregas, ki je leta 2014 Chelsea okrepil za 38,2 milijona evrov.

Najdražji igralec sveta Gareth Bale je vreden kar 63 odstotkov celotne reprezentance Walesa, ki je skupno vredna 'le' nekaj več kot 173 milijonov evrov, zaseda pa osmo mesto na lestvici, so tik pred Hrvaško (171,6).

Največjo vrednost od Italijanov pri prestopu še vedno drži Gianluigi Buffon, ki se je že leta 2001 pridružil Juventusu. Najmanjšo vrednost so pri prestopih zabeležili ukrajinski reprezentantje, ob njihovih selitvah se je doslej zavrtelo le nekaj več kot osem milijonov. Na Euru je v kadru 552 nogometašev, njihova skupna vrednost pa znaša 2,8 milijarde evrov. V povprečju je posameznik na EP v Franciji vreden 5,1 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.