Šport
152 ogledov

Najel celo nadstropje prostitutk

Björn Borg EPA
Italijanska pevka Loredana Berte, žena Björna Borga med letoma 1988 in 1992, je napisala knjigo, ki legendarnega švedskega teniškega igralca predstavlja v slabi luči.
"Njegova odvisnost od kokaina je bila nepoporavljiva. Postal je nevaren za družbo. V Milanu bi stopil na ulico in od mimoidoče spraševal za drogo. Potreboval je svoj fiks. Za nič drugega mu ni bilo mar, ne za njegov ugled in ne za posledice. Leta 1989 je poskušal narediti samomor, rešili so ga s 'pumpanjem' želodca," se svojega življenja s teniško legendo spominja Loredana Berte.
 
Italijanka priznava, da je večkrat sodeloval pri Borgovem početju: "Igrala sva se čudne igre, postala sva dva norca. Nekoč mi je v usta porinil pištolo z namenom, da igrava rusko ruleto."
 
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je po besedah nekdanje žene iskal tudi drugačna vznemirjenja. "Da bi prebudila najino erotično iskrico, mi je dejal naj imam seks z njim in še drugimi ljudmi istočasno. Želel je imeti orgijo, a na to nisem pristala. Najel je celotno drugo nadstropje hotela in osebno poklical na recepcijo, naj pripeljejo najbolj razuzdane prostitutke. Nekaj se jih je pojavilo v krznenih plaščih in z bičem v rokah. Poskušal me je prepričati, da se pridružim. Rekel je, da naj naredim korak naprej, da naj naredim miselni preskok. Takrat sem odšla," trdi Berte.
 
Ta je omenila tudi Borgovega velikega tekmeca Američana Johna McEnroa: "Bil je večkrat zadet. Plačeval je za seks, prostituke mu je priskrbel igralec Jim Belushi. Nekoč je vstopil v lokal, ker je želel piti in ga nato kar kupil."
 
"Tenisači so kot majhni otroci. Nevrotični. Njihovo počutje je odvisno od rezultata, osvojenega niza ali olajšanja, ko se lahko umaknejo od turnirjev, intervjujev in treninga," je zaključila Italijanka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.