Slovenija
64 ogledov

Najhitrejši je vlogo oddal eno uro pred njeno objavo

Pisma zurnal24.si
Na skladu za štipendije so potrdili naše poročanje, da so pri razpisu nekateri prijavitelji očitno goljufali, da bi dobili štipendijo.

Na skladu za štipendije so potrdili naše poročanje, da so pri razpisu nekateri prijavitelji očitno goljufali, da bi dobili štipendijo

Na razpisu za deficitarne štipendije je veljalo izključno načelo, kdor prej pride, prej melje, zato so se nekateri po svoje znašli pri oddaji poštnih pošiljk. Poročali smo, da naj bi na pošti nekomu vnaprej natisnili elektronsko znamko z uro oddaje le nekaj minut čez deveto, a je bilo še precej huje. Nekdo je vlogo za štipendijo uradno oddal, dobro uro preden je bila sploh objavljena na spletu. 

Kršiteljev je kar precej

A ni bil edini. Zaradi navala je bila spletna stran sklada nedosegljiva, ob 9.01 pa so na spletni strani e-uprave objavili povezavo na Google Drive in Weetransfer. A nekateri so očitno uspeli vlogo najti, natisniti, izpolniti ter odnesti na pošto, vse skupaj v minuti ali manj. 

Trije dijaki ali študenti so vlogo na pošti uradno oddali ob 9.00, torej minuto preden je bila objavljena, eden ob 9.01, v isti minuti, ko je bila objavljane, kar sedem pa dve minuti čez devet, kar pomeni, da bi morali vse opraviti v eni minuti. 

Hitreje oddali na pošti kot osebno

To ni uspelo niti tistim, ki so na sedežu sklada v roke dobili že natisnjeno vlogo in so jo lahko tam tudi osebno oddali. Prvi, ki je prišel po vlogo osebno, jo je uspel oddati štiri minute čez deveto, po dva sta za oddajo rabila pet oziroma šest minut, sedem minut čez deveto pa je bilo oddanih pet vlog. 

Razpis je bil sicer razveljavljen, v četrtek, 4. septembra pa bodo objavili novega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Papaja Popi 08:19 29.avgust 2015.

    Tu ni kriv ne Cerar in na žalost tudi Kalimero ni kriv.Kriva je dolgoletna birokracija, ignoranca, goljufanje ter še kaj naših organov oblasti.Ni pomembno katere barve so, ker so vsi isti.

  • ginko 23:25 28.avgust 2015.

    Cerar - Spokajte čimpreje, stanja v državi z vašim vladanjem ne obvladujete popolnoma nič.

  • modrival 21:34 28.avgust 2015.

    To bi itak moralo bit v prvi vrsti, kot je po malo resnejših državah pri plonkanju. Se lahko takoj posloviš od šole.