Šport
14 ogledov

"Najhujši meseci življenja"

Gerrard Liverpool Manchester City Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Za Liverpoolovim kapetanom Stevenom Gerrardom so najhujši trije meseci v njegovi nogometni karieri.

Vezist je v zadnjih treh mesecih doživel dva velika šoka. Liverpool je zapravil prednost v angleškem prvenstvu, nato pa je z Anglijo izpadel še v skupinskem delu svetovnega prvenstva.

V Aprilu je Liverpool doma izgubil z 0:2 proti Chelseaju, napako pri prvem zadetku Londončanov pa je napravil prav Steven Gerrard. V naslednjem kolu so Redsi zapravili še visoko prednost proti Crystal Palacu, v zadnjih minutah so prejeli kar tri gole, in naslov je šel v roke Manchester Cityja. Liverpool bi sicer osvojil prvi državni naslov v zadnjih 24 letih.

"To so bili najverjetneje trije najtežji meseci v mojem življenju," je dejal Gerrard, ko so ga spomnili na trenutek njegovega zdrsa proti Chelseaju, ki je pripeljal do vodstva Chelseaja. "Kaj veliko več o tem dogodku ne morem povedati. Če bo to vplivalo name? Ne bo. Pred mano je še nekaj nogometnih tekem, treba je gledati v prihodnost," pravi ikona kluba z Anfielda.

"O tem razmišljam le takrat, ko me na to spomnete novinarji. Ni bilo lepo. Težko je bilo izpasti tudi na svetovnem prvenstvu, še posebej potem, ko smo bili tako blizu lovorike v Premier League. Zdaj jo bomo ponovno poskušali osvojiti, želimo biti uspešni tudi v Ligi prvakov. Ko si kapetan ekipe, si ne moreš privoščiti, da bi se smilil sam sebi."

Gerrard meni, da je za neuspešen konec minule sezone kriva le smola. "Bilo je precej kruto. Nisem naredil kakšne velike napake. Nisem na primer pozabil na svojega igralca pri njihovem izvajanju prostega strela, nisem zgrešil enajstmetrovke, nisem narobe podal ... Vsaki osebi na tem planetu je že kdaj spodrsnilo. Morda na stopnicah, morda na parketu, kjerkoli. Meni se je to zgodilo na igrišču ob zelo nepravem času. Na 38 tekmah je veliko trenutkov, ki gredo v tvoj prid, ali pa ne. Meni se je to pripetilo v odločilnem trenutku, s tem se moram uspešno spopasti. In se tudi bom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.