Svet
229 ogledov

Hudo neurje v Nemčiji

Neurje v Nemčiji EPA
Iz Nemčije poročajo o hudem neurju, zaradi katerega so odpovedali številne lete in vožnje z vlakom. Poročajo tudi o dveh smrtnih žrtvah.

Petdesetletni moški je umrl na severu Nemčije v mestu Holdenstedt, ko se je na njegov avtomobil zrušilo drevo. V njegovi bližini se je, prav tako zato, ker je nanj udarilo drevo, huje poškodoval kolesar. 

Podoben incident se je zgodil tudi v regiji Gifhorn na Spodnjem Saškem, kjer je umrla 83-letnica. 

V Berlinu so v četrtek odpovedali polete na letališčih Schoenfeld in Tegel, oblasti pa napovedujejo, da nove odpovedi pričakujejo tudi danes. 

Obtičali na železniški postaji

Več kot 800 ljudi je obtičalo na glavni železniški postaji v Bremnu, medtem ko je nemška železniška družba Deutsche Bahn prebivalcem dala na voljo uporabo spalnih vagonov v Hamburgu, Hanovru, Bremnu in Kasslu. 

Neurje v Nemčiji | Avtor: EPA EPA

V Hanovru so prekinili koncert skupine Guns N'Roses, za katerega so prodali 70 tisoč kart. 
Nevihte so v četrtek divljale tudi na jugu države, a je bila škoda tam manjša. V petek zjutraj je nacionalni meteorološki servis DWD umaknil opozorilo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.