Zdravje > Otrok
153 ogledov

Najmlajši kadilec: Začel pri 11. mesecih, danes je star devet let

Ardil - najmlajši kadilec na svetu Facebook
Uspelo mu je in po sedmih letih je spet v središču pozornosti.

Sedem let je minilo, odkar so svet obkrožile fotografije dveletnika iz Indonezije, najmlajšega verižnega kadica na svetu, ki je pokadil okoli 40 cigaret na dan.

Ardija Rizala so obiskovali novinarji, oblasti  malčku in staršem ponudile strokovno pomoč, vendar se na dolgo časa ni obneslo.

Želela sta ga umiriti

Ardi je začel kaditi pri enajstih mesecih. Prvo cigareto sta mu ponudila starša, ker naj bi bil deček nemiren, medtem ko sta prodajala ribo na tržnici. Kot sta dejala,  se sicer zavedata škode, ki jo malčku povzroča nikotin: "Kljub temu mu dovoliva kaditi, saj se le tako lahko izogneva njegovim izbruhom jeze,“ je takrat povedala njegova mama. 

Ardil - najmlajši kadilec na svetu | Avtor: Youtube Youtube

Daily Mail navaja, da je Ardi pri štirih letih starosti vendarle dobil strokovno pomoč, odšel na rahabilitacijo, ki pa je trajala kar pet let.

Deček se je odvadil nikotina, vendar je željo po cigaretih kaj hitro nadomestil z mastno hrano in se precej zredil.

No, na koncu mu je uspelo. Ardi se je odrešil še slabih prehranjevalnih navad in vse se je dobro končalo. Fantič pa je sedaj spet v središču pozornosti. Po pisanju britanskega časnika, se je oprijel učenja in v šoli je prava zvezda.

dezurni@zurnal24.si  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.