Šport
64 ogledov

Najmočnejši turnir doslej

Sport 25.05.10, tenis, epa02172032 Grega Zemlja of Slovenia celebrates a point a EPA
Od tega petka pa do prihodnje sobote bo Portorož tudi teniško obarvan. Na sporedu je tretji turnir Tilia challenger Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov.

Potem ko sta prvi dve izvedbi dobila domača asa Grega Žemlja in Blaž Kavčič, je letos za to bolj malo možnosti, bo pa zato na turnirju in okoli njega toliko bolj zabavno.

Prirediteljem turnirja tokrat igralci niso šli na roke. Najvišjeuvrščeni Slovenec na lestvici ATP Blaž Rola je odpovedal udeležbo, saj se bo na zadnji grand slam sezone, US Open, pripravljal v ZDA, Kavčič pa naslova ne bo branil, saj je pred kratkim obnovil poškodbo stegenske mišice in je prisiljen počivati vsaj nekaj tednov. Tako bo glavno slovensko orožje Žemlja, ki pa trenutno ni v tako dobri formi kot leta 2013, ko je po zmagi v Portorožu prišel do rekordne uvrstitve na lestvici ATP - 43. mesta.

Poleg Žemlje bosta v glavnem delu turnirja nastopila še dva Slovenca. Eden je najboljši slovenski mladinski igralec Jaka Kaplja, drugemu pa bo prireditelj "wild card" podelil v naslednjih dneh. Kot pravi direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, je turnir sicer namenjen razvoju mladih slovenskih igralcev - ti bodo priložnost dobili v kvalifikacijah, vendar pa bo letos turnirsko dogajanje tako zanimivo, da gledalci domačih tenisačev ne bodo preveč pogrešali.

"Z občino Piran smo našli skupen jezik, saj je lokalna skupnost spoznala koristi takšnega dogodka. Turnir bo zato del portoroških noči, tako da bodo lahko obiskovalci uživali tako v športnem delu kot nato glasbeno-zabavnem. Pripravili smo vrsto koncertov, zabavo za igralce in povabljence, turnir v pokru s humanitarno noto ter seveda niz teniških turnirjev za najmlajše," je dejal Krušič.

Turnir bo sicer najmočnejši doslej, saj je rez za glavni del pod 200. mestom, prvi trije nosilci - Španec Marcel Granollers, Italijan Paolo Lorenzi in Slovak Lukas Lacko - pa so bili ob prijavi uvrščeni med prvih sto na svetu.

Vstop na turnir bo do polfinala brezplačen, v petek in soboto (finale je ob 20. uri) pa bodo vstopnice po štiri oziroma sedem evrov. Nekaj sto brezplačnih vstopnic bo na voljo na stojnici glavnega pokrovitelja, zavarovalnice Tilia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.