Slovenija
523 ogledov

Najprej "kriminalec", zdaj svetovalec

Miloš Dular Jerca Božič Kranjec
Miloš Dular bo županov svetovalec za mednarodno sodelovanje. Primerljive občine ga nimajo.

Kabinet župana Alojzija Muhiča bo prihodnji mesec dobil novo delovno moč – Miloš Dular, nekdanji direktor Zarje, sicer pa občinski svetnik, bo postal županov svetovalec za mednarodno sodelovanje.

Na to mesto sta ga, kot je povedala podžupanja Mojca Špec Potočar, ki zaradi bolniške odsotnosti nadomešča župana Muhiča, predlagala občinski odbor za mednarodno sodelovanje in županova koalicija. Omenjeni občinski odbor vodi prav Dular, ki je kot občinski svetnik tudi član koalicije.

Za pobratene občine

"Ugotavljali smo, da je bilo po upokojitvi sodelavca pred dobrim letom mednarodno sodelovanje okrnjeno, zato je župan za čas svojega mandata imenoval novega sodelavca," je novo občinsko zaposlitev pojasnila Špec Potočarjeva.

Dular bo po njenih besedah skrbel za sodelovanje s pobratenimi občinami, obiske veleposlanikov, krepitev gospodarskega sodelovanja in pridobivanje tujih investitorjev.

Potovali na Kitajsko


Med mednarodnimi dejavnostmi novomeške občine je bil tudi lanski obisk Kitajske, ki se ga je poleg Špec Potočarjeve udeležil Borut Novak, tedaj direktor občinske uprave, zdaj direktor Knjižnice Mirana Jarca, še pred tem pa direktor Komunale in Zarje. "Šlo je za srečanje lokalnih skupnosti za pridobivanje novih investitorjev in sodelovanje s Kitajsko," nam je zatrdila Špec Potočarjeva.

Zarjo zadolžil

Dular je sicer v javnosti znan kot nekdanji direktor stanovanjskega podjetja Zarja v večinski občinski lasti, ki ga je zapustil pred dvema letoma po razkritju negospodarnega nakupa delnic Jelovice, za kar je Zarja odštela dobrih 3,5 milijona evrov. Za nakup je Dular brez vednosti nadzornega sveta najel kredit za 1,5 milijona evrov, kar je župan Muhič takrat označil za kriminalno dejanje.

Komentarjev 1
  • Ferluci 10:11 24.januar 2014.

    Največji nesposobni župan Novega mesta, ki ga je Novo mesto kadarkoli imelo! Sramota ne samo za Novo mesto, sramota za celo Slovenijo! Nič, nič in nič od niča.