Oglaševanje
524 ogledov

Najprestižnejša frizerska šola v Sloveniji

b2 Žurnal24 main
V sredo, 27. novembra, je odprla vrata najprestižnejša frizerska šola v Sloveniji, v kateri so združili moči zasebna šola B2 iz Ljubljane, Mič Styling ter svetovno znana in uveljavljena blagovna znamka in frizerska šola Paul Mitchell iz ZDA.

V najsodobnejše opremljenem frizerskem salonu v Rožni dolini v Ljubljani bodo bodoči profesionalci lepotne industrije razvijali svoje potenciale pod budnim očesom vrhunskih frizerjev in strokovnjakov. Profesionalci  verige Mič Styling bodo bodoče frizerje  naučili potrebnih veščin za poklicno kariero v frizerstvu po metodi šole Paul Mitchell iz Združenih držav Amerike (ZDA).

V Sloveniji je prva franšiza zunaj ZDA

»Šola, ki smo jo postavili, je prva franšiza zunaj ZDA, kjer jih uspešno deluje več kot sto in na to smo resnično ponosni«, pravi Mitja Sojer in razkriva skrivnost šole: »Koncept njihovega šolanja , ki ga prevzemamo, temelji na celostnem izobraževanju bodočih profesionalcev. Učenje poteka v učnem okolju frizerskega salona, s tem pa je olajšan prehod na delovno mesto. Poučevanje je prilagojeno posameznikovemu učnemu tipu, kar omogoča učinkovitejše učenje, predaja pa se ne le znanje, temveč se vsi skupaj učimo tudi odnosa - do dela, strank in drug do drugega.  Osebno me najbolj navdušuje oseben in pozitivno naravnan pristop k učenju, ki ne zapira ustvarjalne energije, temveč jo spodbuja in krepi. Tega nam dandanes še kako manjka!”

Šolanje pripravi na takojšnje delo v salonu

Ravnateljica šole B2 mag. Lidija Weis kot velika zagovornica vključevanja realnega sektorja v procese izobraževanja dodaja: »Naša prednost ni le v vsebini programa, temveč v pristopu do vsakega posameznika, v sodobnih metodah dela, ki bodo posameznika resnično oblikovale v profesionalca na frizerskem področju. Udeleženci našega izobraževanja  imajo možnost učiti se od najboljših - in kdo lahko nauči frizerskega poklica bolje kot profesionalec v frizerstvu? Udeleženci našega izobraževanja zato po uspešnem zaključku šolanja začnejo delati v salonih kot frizerji – v nasprotju s številnimi drugimi, za katere se pravo šolanje v salonu šele začne.«

 

Postavljali bodo nove trende

Tako so trije veliki akterji -vsak na svojem področju - B2, ena od največjih zasebnih šol v Sloveniji,  Angus  Mitchell, gigant v lepotni industriji z Beverly Hillsa, in Mič Styling, ki že vrsto let prednjači na fizerski sceni, združili moči in postavili srednjo frizersko šolo, na kateri bodo bodoči frizerji med izobraževanjem z ustvarjalnimi pristopi v frizerskih storitvah postavljali nove trende, sooblikovali modo in svoje stranke vedno znova presenečali.

Žal je šola cenovno dostopnejša le odraslim, zato bi bila pomoč države v obliki koncesije še kako dobrodošla, saj bi tako lahko izobraževali tudi mladino, med katero je zaznati veliko zanimanja.