Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Najsrečnejši del dneva je …

ženska Shutterstock
Če zjutraj le s težavo zlezete iz postelje, se z napisanim verjetno ne boste strinjali. Pa vseeno. Najsrečnejši del dneva je prav jutro.

Natančneje čas, ko zajtrkujemo, pravijo raziskovalci z univerze Cornell, ki so raziskavo naredili z analizo več kot 2,4 milijona zapisov na Twitterju. Uporabniki iz 84 držav naj bi na priljubljenem družbenem omrežju najsrečnejše besede uporabljali prav zjutraj, čez dan naj bi se razpoloženje slabšalo, spet nekoliko več veselja pa naj bi uporabniki Twitterja pokazali v večernih urah, piše Daily Mail.


Raziskava je še enkrat pokazala, kako velik vpliv ima na srečo in dobro počutje stres, ki ga pogosto doživljamo čez dan, analiza zapisov na družbenem omrežju pa je pokazala tudi, da smo najsrečnejši ob sobotah in nedeljah.

A stres seveda ni edini dejavnik, ki nas spravlja v slabo voljo. Raziskovalci pravijo, da pomembno vlogo igrata tudi spanje in bioritem. Prav primanjkovanje spanca naj bi bil pogost razlog za slabo voljo in posledično negativne zapise na družabnem omrežju. Da je teh iz ure v uro več, so raziskovalci opazili tudi ob sobotah in nedeljah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.