Vizita za živali > Novice
103 ogledov

Najstarejša gorila: Izvirne čestitke za visok jubilej

Gorila 60. let Zoo Berlin
Najstarejša gorila v Evropi praznuje 60. rojstni dan.

Prav posebnih posebnih rojstnodnevnih čestitk je bila danes deležna gorila Fatou, dama, ki je dopolnila visokih 60 let, kar je za gorile izjemno visoka starost.

Čestitali so ji vsi prebivalci živalskega vrta in to v svojem izvirnem jeziku, so sporočili iz Berlina in na svoji Facebook strani objavili fotografije prikupnih živali s čestitko: "Vse najboljše Fatou":

Morska levinja Molly je dobila posebno čast, saj je najstarejši prebivalki živalskega vrta čestitala v imenu vseh - v nemškem jeziku, seveda. Vsi ostali so kot ambasadorji čestitali v jeziku od koder izvirajo; azijska slona Anchali und Pang Pha v malajalamščini, čestitka črnega nosoroga iz Tanzanije je zapisana v swahiliju, ovce iz Kameruna so Fatou čestitale v francoščini... 


Sicer je Fatou za darilo dobila košarico sadja in zelenjave in ob tem uživala, saj sladkega sadja ne dobi več tako pogosto. Po poročanju nemške agencije dpa, natančna starosti gorile ni znana, saj se je skotila v divjini. 

Njena zgodba o prihodu v Nemčijo je precej nenavadna. Nek mornar jo je kot mladiča v zameno za neplačan račun ponudil lastniku bara v francoskem Marseillu. Ta jo je leta 1959 pripeljal v Berlin, kjer so ocenili, da je gorila stara dve leti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.