Slovenija
565 ogledov

Najstarejši Slovenec praznoval 108 let

Dragoš
1/10
Anže Petkovšek
"Ko sem srečal svojo damo, sem si rekel: tu je moja sreča. Srečo je treba držati," je ob visokem jubileju povedal Belokranjec Niko Dragoš.

Niko Dragoš zagotovo spada med tiste ljudi, ki so kljub visoki starosti ohranili bistro glavo: "Vsem tukaj vzbuja upanje, da nam je tudi v visoki starosti lahko lepo," je bilo slišati na praznovanju, kjer ni manjkalo glasbe, torte in šampanjca. 

O sreči, ki jo je srečal

O iskanju sreče je rojeni Belokranjec dejal:"Rojen sem bil kot deveti otrok. Sojenica mi je ob rojstvu dejala, da mora deveti otrok sam iskati srečo. Iskal sem jo povsod, a moje sreče ni bilo nikjer. Iskal sem daleč naokrog, ko sem le srečal svojo damo in si rekel: tu je moja sreča. Srečo je treba držati."

Sicer stanovalci in delavci doma upokojencev svojega slavnega stanovalca, pesnika, ki je nedavno napisal še avtobiografijo, opisujejo kot knjižnega molja, "še vedno je vsak dan v knjižnici", znan pa je tudi po dolgih sprehodih v okolici doma. 

Dragoš | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Dragoš tudi redno spremlja novice, v zadnjem času pa ga najbolj vznemirja begunska kriza, o kateri se je danes pozanimal pri predsedniku države. Najstarejšemu Slovencu je namreč prišel voščiti tudi Borut Pahor, ki je slavljencu podaril penino, ob voščilu pa dejal: "Upam, da se prihodnje leto spet vidiva, če bom še živ!"

 

 

Komentarjev 1
  • maresem 06:55 27.avgust 2015.

    Vse najboljše in še veliko srečnih trenutkov....