Šport
55 ogledov

Najstnica ugnala Sereno Williams

Belinda Bencic EPA
Le 18-letna Švicarka Belinda Bencic je v polfinalu teniškega turnirja WTA v Torontu ugnala prvo igralko s svetovne jakostne lestvice Američanko Serena Williams v treh nizih s 3:6, 7:5 in 6:4.

V finalu bo Belinda Bencic igrala z Romunko Simono Halep, ki je v dveh nizih s po 6:4 premagala Italijanko Saro Errani.

Po dveh urah in pol je 33-letna Serena Williams, zmagovalka 21 turnirjev za grand slam, morala priznati premoč švicarski hčerki slovaških beguncev iz časa komunizma, ki je Williamsovi zadala drugi letošnji poraz. Za največjo zmago v karieri doslej je Benciceva, 20. na lestvici WTA, izkoristila že prvo zaključno žogico.

"Ne znam opisati, kaj čutim. Nimam besed. Vesela sem, da sem zadela ta zadnji forehand in da ga Serena ni mogla vrniti," je takoj po tekmi dejala najstnica, najmlajša igralka, ki je ugnala Williamsovo po letu 2004, ko jo je v finalu Wimbledona premagala takrat 17-letna Rusinja Marija Šarapova. Ko je Williamsova leta 1999 prvič zmagala na turnirju za grand slam, je imela Benčičeva vsega dve leti.

"Nikoli se ne preda," je mlado tekmico pohvalila tudi izkušena Williamsova. A kot kaže, gre za izreden talent, saj je Švicarka dobila 20 od svojih zadnjih 24 tekem, ob Williamsovi pa je ugnala tudi peto in šesto igralko sveta Danko Caroline Wozniacki in Srbkinjo Ano Ivanović. Pred finalom Benciceva v dvoboju s Halepovo ne obljublja ničesar: "Je favoritinja. A tudi jaz sem v finalu in vse, kar lahko še dosežem, je samo še bonus."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.