Šport > Moto športi
46 ogledov

Najstnik, ki je ostal brez nog, s čustvenim sporočilom

billy monger f4 twitter Reševalni pas/Twitter
Mladoletni dirkač, ki so mu zaradi nesreče na dirkališču Donington Park amputirali obe nogi, je hvaležen, da je ostal živ.

Sedemnajstletni Billy Monger je 16. aprila doživel hudo nesrečo na sloviti stezi v Donington Parku, ko je z veliko hitrostjo priletel v bolid, ki je bil ustavljen na progi. Reševalci so potrebovali kar nekaj časa, da so ga uspeli spraviti iz hudo poškodovanega dirkalnika, kasneje pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Deset dni po tragediji je mladenič hvaležen predvsem svoji sestri, ki mu je 'dala voljo za to, da se bo še naprej boril', vsem pa se je zahvalil za njihovo 'skrb in radodarnost'. "Brez dobrega odziva reševalne ekipe na dirkališču, me ne bi bilo tu. Vedno bom hvaležen vsem, ki so rešili moje življenje. Največji junak v tem tragičnem dogodku pa je moja sestra Bonny, ki mi daje voljo za boj. To je vrednota, ki se jo bom oklepal zdaj ... in ves preostanek življenja," je iz bolnišnice v Nottinghamu sporočil mladi dirkač britanske formule 4.

S kampanjo, ki so jo začeli po njegovi nesreči, so doslej zbrali več kot 750.000 funtov (883.000 evrov), z denarjem pa naj bi nesrečnemu najstniku omogočili normalnejše življenje po poškodbah. Sklad je sicer odprl Steven Hunter, šef ekipe JHR Developments za katero je dirkal Monger.

"Sprejmi ljubezen svoje družine in prijateljev v teh težkih trenutkih. Hitro okrevaj, prijatelj," je med drugimi zapisal sloviti voznik formule 1 Jenson Button, ki je v sklad prispeval 15 tisoč funtov, za enako vsoto pa se je odločil tudi Max Verstappen. Mongerjev nekdanji tekmec v formuli 4 Devlin DeFrancesco je vplačal 26.000 funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.