• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Zimski športi

0 komentarjev

Največ jih teče v Kosezah

Smučarija. V Ljubljani od včeraj ne le tek, pač pa celo alpsko smučanje.

Maja Kalan / Ljubljana

/ Osveženo:

Na alpskem poligonu Gunclje nad Šentvidom je od včeraj popoldne mogoče smučati, nam je povedal Vili Juvančič, vodja poligona.

Ta konec tedna pa so na novo utrdili tudi proge za tek na smučeh, in sicer v Kosezah ter pri živalskem vrtu, v Zadvoru in pri soseski BS-3, pravijo pri Timingu Ljubljana.

Smučišče Gunclje

Med tednom. Odprto bo ob torkih, četrtkih in petkih od 14. do 16. ure, od februarja naprej pa od 15. do 17. ure. Konci tedna. Obratovalo bo od 13. do 16. ure, od februarja naprej pa od 14. do 17.

Ugodna rekreacija
Za uro smučanja v Guncljah je treba odšteti en evro, za dnevno vozovnico pa dva, medtem ko ta ob koncu tedna stane tri evre.

V Smučarskem društvu Dolomiti sicer poudarjajo, da gre za prostovoljne prispevke, torej je mogoče smučati tudi brezplačno.

Tekaška proga v Kosezah je dolga 12 kilometrov, dostopna pa je od živalskega vrta, Biološkega središča ali avtocestne baze Grič.

Pri BS-3 je proga dolga 3,5 kilometra, v Zadvoru pa so dolge 3, 4 in 7 kilometrov.

Včeraj so bili obiskovalci smučišča redki. (Foto: Anže Petkovšek)

Urejanje prog financira Mestna občina Ljubljana, z njim pa začnejo, ko zapade najmanj 20 centimetrov južnega snega ali 25 do 30 centimetrov suhega.

 

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima