Šport > Nogomet
20 ogledov

''Največ sem se naučil od Handanovića''

Vid Belec Žurnal24 main
Slovenski vratar Vid Belec bo kariero kot posojeni nogometaš nadaljeval pri portugalskem Olhanenseju.

Vid Belec bo ostal član italijanskega Interja, kjer je lani igral ob Samirju Handanoviću.

Triindvajsetletnik je prepričan, da bo na Portugalskem dobil priložnost v prvi postavi. ''Klubu sem se pridružil zato, ker vem, da bom dobil veliko priložnost v prvi postavi in bom lahko pokazal svoje sposobnosti. Predsednik kluba je Italijan in vem, da mi bo tam všeč,'' je povedal Belec.

Slovenski vratar, ki se je imel v Interju priložnost učiti od Samirja Handanovića, Julia Césarja in Francesca Tolde, je razkril, da se je največ naučil od svojega rojaka. ''Vsa leta pri Interju so bila zame zelo pomembna. Postal sem zrelejši in z vsemi se dobro razumem. Največ sem se naučil letos s Handanovićem, predvsem zato, ker sem dozorel,'' je povedal 23-letnik in dodal, da najsvetlejšo prihodnost napoveduje Reneju Krhinu, nogometašu Interja, ki se mudi na posoji pri Bologni.

Slovenski nogomet raste

Slovenski nogometaši so z vsakim letom prepoznavnejši, kar je še en dokaz, da slovenski nogomet napreduje. ''Res je, slovenski nogomet raste. Ko igramo za reprezentanco, je najpomembnejše, da igramo enotno,'' je dodal Belec.

Kaj pa Josip Iličić? ''Lani smo se lahko prepričali o njegovih kvalitetah. Zasluži si ekipo, kot je Fiorentina,'' je rojaka pohvalil Belec in za konec dodal, da se namerava vrniti v Italijo. ''Upam. Do takrat pa bom dobro delal tukaj,'' je sklenil slovenski čuvaj mreže.

Rayo Vallecano pokazal zanimanje

Agent slovenskega vratarja Marcel Kačinari je razkril, zakaj se je Belec odločil za selitev na Portugalsko. ''Olhanense si ga je močno želel in bili so zelo vztrajni. Zanj se je zanimal tudi Rayo Vallecano, vendar smo se raje odločili za dogovor s Portugalci,'' je povedal Kačinari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.