Slovenija
65 ogledov

Največ vpogledov zahtevanih v pole slovenščine

ljubljana08.03.08, poskusna matura, pisanje, oblikovna sola, gosposka 18, ljublj IFP
1290 kandidatov, ki je v spomladanskem roku opravljalo splošno maturo, je zahtevalo vpogled v izpitne pole. Največ pri slovenščini.

Zahtevo za vpogled v izpitne pole v spomladanskem roku splošne mature je vložilo 1290 kandidatov, in sicer pri 2795 izpitih. Vpogledi na Državnem izpitnem centru potekajo še danes, kandidati lahko dan po opravljenem vpogledu vložijo ugovor na način izračuna izpitne ocene ali ugovor na oceno, navajajo na Državnem izpitnem centru.

Spomladanski rok splošne mature je opravljalo 8798 kandidatov. Ti so lahko v treh dneh po objavi rezultatov, do vključno 16. julija, vložili zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih.

Največ, 774 kandidatov je zahtevalo vpogled v izpit iz slovenščine. Nato so najpogosteje vlagali zahteve za vpogled za matematiko, 318 vlog za osnovni nivo in 248 za višji nivo, ter angleščino, 252 na osnovnem nivoju in 243 na višjem.

Letos več kot lani

Preko 100 vlog je bilo vloženih še za izpite iz biologije (103), kemije (171), geografije (135) in psihologije (135). Pri ostali predmetih dijaki niso tako množično vlagali zahtev za vpogled.

Državna komisija za splošno maturo bo ugovore obravnavala na sejah predvidoma 7. in 20. avgusta. Kandidati bodo lahko naslednji dan na spletni strani http://matura.ric.si dostopali do informacije, kdaj je bil njihov ugovor obravnavan in ali je prišlo na podlagi podanega ugovora do spremembe ocene.

Zahtevo za vpogled je sicer letos vložilo več kandidatov kot lani, ko se je za to potezo odločilo 1400 dijakov pri 3148 predmetih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.