Avto
191 ogledov

Največja avtopralnica na svetu

Avtopralnica Youtube
V Stuttgartu, domačem mestu Porscheja in Mercedes-Benza, je največja avtopralnica na svetu.

Mr. Wash je največja avtopralnica na svetu, ki je pritegnila pozornost ameriškega Wall Street Journala.

Kar zadeva pranje vozil, v avtopralnici opravljajo klasično delo - pranje avtomobilov. Njena posebnost je, da lahko na uro očedijo 400 vozil, ali okoli pol milijona vozil na leto. Za primerjavo navedimo, da največja ameriška avtopralnica na leto opere 200 tisoč vozil.

Avtopralnica je tako velika, da je zgrajena v dveh nadstropjih. V zgornjem nadstropju samodejne naprave avtomobil, ki se zapelje na tekoči trak, očistijo od zunaj, nato pa se notranjosti s krpami in čistili loti armada nasmejanih čistilcev. V spodnjem nadstropju so strankam na voljo brezplačni visokozmogljivi sesalci in druga specialna orodja za čiščenje avtomobila.

Direktor Mr. Washa z mrežo 32 avtopralnic Richard Enning je dejal, da so avtopralnico zgradili pred petimi leti, stala pa je 31 milijonov evrov. V pralnici je zaposlenih 40 ljudi, strankam pa po želji natočijo gorivo in zamenjajo olje.

Cene za pranje so v razponu od šest do 20 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.