Magazin > Odnosi in prosti čas
136 ogledov

Največja napaka na razgovorih za službo

Razgovor za službo Shutterstock
Večina kandidatov je prepričanih, da se na prvem razgovoru za službo ne spodobi pogajati o višini plače. Strokovnjaki svarijo: To je napaka.

Večina kandidatov na prvem razgovoru ne bo načela pogovora o višini plače. Večini ljudi je neprijetno se pogovarjati o tem, kolikšna bi bila zanje ustrezna plača oziroma koliko bi sami ocenili svoje delo. 

Raziskava CareerBuilderja je pokazala, da 49 odstotkov delavcev pristane na prvo ponudbo delodajalca. Odstotek je še višji, če upoštevamo samo delavce, ki iščejo svojo prvo zaposlitev in so mlajši od 35 let. 

Analiza, ki so jo opravili pri Salary.com, je pokazala, da ljudje, ki se z delodajalci pogovorijo o višini svoje začetne plače, lahko v času svoje kariere, v kolikor zamenjajo nekaj služb zaslužijo več kot tisti, ki tega ne počnejo. 

V kolikor se o višini plače ne želite pogajati, je to vaša stvar. Nimate namreč nobenega zagotovila, da bo delodajalec na vaš predlog pristal, hkrati pa odgovora na to ne morete dobiti, če ne poskusite. 

Komentarjev 4
  • Gr8_1 12:38 02.junij 2016.

    Kako se lahko pogajaš o plači, če še ne veš koliko boš delal, kako te bodo obremenjevali v zasebnem času in podobno. Prideš, delaš mesec dva oceniš situacijo povprašaš po povišici, če je potrebno. Če je pozitivno ok drugače iščeš dalje.

  • Harrison 07:10 31.maj 2016.

    Če je pravi delodajalec bo na koncu pogovora sam prešel na temo o plači !

  • Avatar atojeto
    atojeto 18:42 30.maj 2016.

    Največja napaka je sploh iti na razgovor. Poišči zveze. Največja napaka na splošno, so pa ti, ki izbirajo delavce.