Slovenija
56 ogledov

Največja pošiljka snega šele prihaja, nato otoplitve

Sneg
1/15
PrtScr Arso
Ponoči je spet zapadlo kar nekaj snega, na Kočevskem skoraj 40 centimetrov. Največ padavin bo v noči na nedeljo. V ponedeljek nad pet stopinj.

Ponoči je zapadlo kar nekaj centimetrov snega, največ na Kočevskem. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) lahko rahlo sneži še čez dan. Najvišje dnevne temperature bodo od –4 do 0, na Primorskem do okoli 5 stopinj Celzija.

Topel zrak ne bo prišel do izraza

Sneženje se bo danes zvečer in ponoči okrepilo. Najbolj bo snežilo v vzhodni Sloveniji. Večinoma suho bo ostalo v severozahodnih krajih in v delu Primorske. Jutri zjutraj bo  sneženje ponehalo, čez dan bo marsikje prehodno posijalo sonce. Nato se bo popoldne od juga spet pooblačilo. "Jutri bo začel pritekati topel zrak, ki pa pri tleh ne bo prišel do izraza, predvsem zaradi padavin," nam je dejal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh.

Največ padavin v nedeljo

Zvečer in v noči na nedeljo bo močnejše sneženje vnovič zajelo večji del Slovenije, ob morju bo lahko tudi deževalo. "Največ padavin bo v noči na nedeljo, a sneg ne bo tako rahel kot danes, zato je težko oceniti, koliko centimetrov ga bo zapadlo."

V ponedeljek sonce

V ponedeljek zjutraj se bo delno zjasnilo, čez dan bo večinoma sončno. Segreje se lahko tudi nad 5 stopinj Celzija. "Pozna se, da je sonce močnejše in dan daljši. Če bo sončno, se bo segrelo in temperature se bodo povzepele nad 0 stopinj, ponoči pa bo zmrzovalo. Če pa bo vreme oblačno, se bodo te meje zabrisale. Ponoči bo 0 ali kakšno stopinjo več, čez dan pa od 3 do 4 stopinje Celzija," je še dejal Velkavrh.

Opozorilo

V prvem delu noči na nedeljo bo na Primorskem pihala močna burja. Sunki bodo dosegli hitrost okoli 120 km/h. Po polnoči bo hitro slabela. Ob hkratnem močnejšem sneženju bo delala zamete, opozarja Arso.

Kljub temu pa bodo počitnice bele, tako se bodo lahko snežnih radosti naužili tudi otroci iz zahodne polovice Slovenije.

Je tudi vas zamedlo? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 2
  • gec 19:44 22.februar 2013.

    če bog ve da golazen odhaja...

  • Scott 16:15 22.februar 2013.

    Kriv pa zopet Gospod Janez Janša?