Šport
119 ogledov

Največji favoriti brez težav

Novak Đoković EPA
Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray so uspešno prestali 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu.

Prvopostavljena Serena Williams je ugnala Nemko Anna-Leno Friedsam, prvi nosilec Novak Đoković pa je bil po treh nizih s 6:1, 6:4 in 6:4 boljši od Luksemburžana Gillesa Müllerja.

Uspešen je bil tudi šestopostavljeni Rafael Nadal, ki je bil s 6:4, 6:3 in 6:1 boljši od rojaka Nicolasa Almagra. "Zelo sem zadovoljen. Igral sem odlično, vse je bilo dobro," je dejal devetkratni zmagovalec tega turnirja Nadal, ki je Almagra premagal na 13 od 14 medsebojnih dvobojev.

Williamsova, ki je slavila s 5:7, 6:3 in 6:3, pa ni bila najbolj zadovoljna. "Bolj sem zaskrbljena kot olajšana. Vem, da lahko igram dober tenis, a nisem ga še pokazala. Dejansko lahko igram stokrat bolje, kot pa trenutno kažem," je po zmagi dejala Williamsova.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: EPA EPA
V moškem delu turnirja se je v tretji krog prebil tudi prvi nosilec Đoković, ki ga je v drugem nizu tudi doletela manjša poškodba. Po zdravniški oskrbi je 28-letni teniški igralec lahko dvoboj pripeljal do konca in se bo zdaj v osmini finala srečal z Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom, ki je bil boljši od Bernarda Tomića s 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6. "Poškodba ni nič hujšega. Ni bilo prijetno, potem ko so se razmere na igrišču spremenile. Igrišče je bilo bolj spolzko in pri oddrsavanju sem nekoliko pretiraval," pa je po dvoboju dejal prvi igralec sveta Đoković.

Tretji nosilec Britanec Andy Murray je bil boljši od Portugalca Joaa Souse s 6:2, 4:6, 6:4 in 6:1. Potem ko je oddal drugi niz, se je v nadaljevanju zbral in se nato brez večjih težav prebil v tretji krog. Napredoval je tudi devetopostavljeni Hrvat Marin Čilić, ki je porazil Italijana Andreo Arnaboldija s 7:6 (3), 6:1, 6:1.

Slovo Wozniackijeve

Na ženskem delu turnirja prišlo do novega presenečenja, Danka Caroline Wozniacki je izgubila proti Nemki Julii Görges s 4:6 in 6:7 (4). Peta nosilka je tako že tretja izmed šestih najvišje postavljenih igralk, ki je Roland Garros končala v zgodnji fazi turnirja. Pred njo sta izpadli tudi tretja nosilka, Romunka Simona Halep,in šestopostavljena Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je izgubila že uvodni dvoboj.

Slovenska nastopa med dvojicami pa sta bila danes polovično uspešna. Andreja Klepač je s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik izgubila proti slovaško-poljski navezi Janette Husakovi in Pauli Kania s 6:7 (5), 6:7 (3), Katarina Srebotnik pa je v paru s Francozinjo Caroline Garcia v prvem krogu s 6:2, 6:2 premagala srbsko-kitajsko dvojico Bojana Jovanovski in Chen Liang.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.