Svet
41 ogledov

"Največji množični umor po 2. svetovni vojni"

scandinavian star
1/2
EPA
Scandinavian Star. Je moralo 159 ljudi umreti zaradi zavarovalnine?

Pred 23 leti, 7. aprila 1990, sta na trajektu Scandinavian Star, ki je bil na poti iz Osla v Dansko, izbruhnila dva požara. Umrlo je 159 ljudi.

Dvanajstčlanska komisija je po številnih novih dokazih še enkrat pregledala primer in prišla do šokantnega zaključka. "Gre za največji množični umor v Severni Evropi po drugi svetovni vojni," pravijo. Požar naj bi namreč zaradi zavarovalnine podtaknil lastnik trajekta, ki je ladjo tik pred katastrofo visoko zavaroval.

Pri izvedbi načrta so sodelovali člani posadke, ki so takoj po izbruhu požara začeli razbijati okna, kar je povzročilo, da se je ogenj hitro razširil po vsej ladji. Eden od njih naj bi po pričanju očividca prejel celo kuverto s sto tisoč evri (800 tisoč norveških kron).

Za požar so sicer v vseh teh letih krivili danskega tovornjakarja, ki je med požarom umrl.

Komentarjev 3
  • kapibara 18:31 07.april 2013.

    Torej obstaja....samo ni tam, kot nam drugi govorijo, živimo na (v) njemu..- pa Turki-Grki, so pred kratkim, pokazali vrata v njegove prostore....

  • Izudin 18:20 07.april 2013.

    Največji hidič je človekov pohlep, večini je svetinja samo še denar in do njega so nekateri pripravljeni priti tudi preko trupel.

  • reider 18:01 07.april 2013.

    Pekel ne obstaja!!!Pekel je Zemlja in Hudič je človek.