Šport > Nogomet
14 ogledov

Real izenačil, povedel in zmagal

Barcelona, Johan Crujff
1/21
EPA
V 31. kolu španskega prvenstva je bil na vrsti tudi veliki derbi med Barcelono in madridskim Realom. Na stadionu Camp Nou so z zadetkom Cristiana Ronalda slavili nogometaši iz španske prestolnice.

Katalonci so v tokratni El Clasico lahko krenili precej mirneje, saj so imeli pred velikimi tekmeci že 10 točk prednosti na lestvici. S tekmo več se je popoldne sicer Barceloni na šest točk približal Atletico Madrid Jana Oblaka, ki je na domači zelenici s kar 5:1 odpravil Betis.

V derbiju je najprej zapretila Barcelona. V 10. minuti so sodniki kljub prepovedanemu položaju Luisa Suareza, ta je z bodičekom zaustavil Sergia Ramosa in tako nikakor ni bil v pasivnem offsidu, dovolili akcijo, Neymar je prodrl pred gol in poslal žogo v sredino do povsem samega Suareza, Urugvajec pa je nerazumljivo zgrešil žogo, imel je povsem prazna vrata.

V 14. minuti je sledil aplavz za v minulem tednu umrlega Johana Cruyffa, ki je na dresu nosil številko 14. Šest minut kasneje je bila znova na preizkušnji gostujoča obramba, do strela je v kazenskem prostoru prišel Ivan Rakitić, a se je z obrambo izkazal Keylor Navas. V 24. minuti je Ramos tik zunaj kazenskega prostora podrl Lionela Messija, a je sodnik prekršek spregledal, branilec pa bi si verjetno zaslužil že drugi rumeni karton.

Na drugi stani je prvič zapretil tudi Real. Cristiano Ronaldo je z desne strani lepo prodrl do kazenskega prostora in streljal, a je bil Claudio Bravo na pravem mestu. Po pol ure so gostje vzpostavili ravnotežje na zelenici, nekaj strelov na obeh straneh pa je končalo preko golov. Za Barco je žogo na tribuno poslal Dani Alves, pri Realu pa je bil na 12 metrih povsem neoviran Karim Benzema, ki pa je grdo zgrešil poskus voleja. Prvi polčas se je končal z 0:0.

V 54. minuti je bil blizu svojega 500. zadetka v karieri Messi, ki je s prefinjenim lobom poskušal ukaniti Navasa, a je ta s panterskim skokom preprečil vodstvo domačih. A nato sta sledili dve panični reakciji gostov ob kotih, s tretjega kota pa je Barcelona povedla. Gerard Pique se je otresel Pepeja in neoviran skočil in zadel z glavo za 1:0.

Vendar je vodstvo Kataloncev zdržalo le šest minut. Marcelo je dolgo vlekel žogo, na desni srani kazenskega prostora je našel Tonija Kroosa, Nemec pa je srečno, z odbojem od Jordija Albe, poslal do Benzemaja, ki je akrobatsko odreagiral in s polškarjicami poskrbel za izenačenje.

V naslednjih minutah je prevladovala Barca, a pravih strelov ni bilo, nato pa je bil blizu zadetka Real. Gareth Bale je z glavo celo zadel mrežo, a je sodnik dosodil prekršek v napadu, našli pa bi se tudi takšni, ki ga ne bi. Že v naslednjem napadu je Ronaldo zatresel prečko, prav tako v 82. minuti pa je Bale že spravil žogo mimo Brava, a so imeli branilci Barcelone dovolj časa, da razčistijo žogo.

Sledil je rdeči karton Ramosa, a tudi to ni ustavilo naleta gostov. Bale je v 85. minuti na levi strani kazenskega prostora našel Ronalda, ta je s prsmi odlično zaustavil žogo in jo nato z naslednjim udarcem poslal v mrežo za 1:2. V sodnikovem podaljšku se je v dobrem položaju znašel Arda Turan, a je njegov strel blokiral odlični Casemiro, v nasprotnem napadu pa je Pepe nespretno reagiral v situaciji 2:1.

La Liga, 31. kolo:

Barcelona - Real Madrid 1:2 (0:0)
Piqué 56.; Benzema 62., C. Ronaldo 85.
RK: Ramos (Madrid) 82,

Atlético Madrid - Betis 5:1 (2:0) 
Torres 37., Griezmann 42., 82., Juanfran 65., Teyé 91.; Castro 79.

Rayo Vallecano - Getafe 2:0 (1:0)
Javi Guerra 15., Miku 71. 

Las Palmas - Valencia 2:1 (0:1)
Viera 50., Mustafi 63./ag; Rodrigo 3.

Celta Vigo - Deportivo La Coruña 1:1 (1:1)
Nolito 30.; Borges 21.

Athletic Bilbao - Granada 1:1 (1:0)
Martínez 28.; Peñaranda 77.

Málaga - Espanyol 1:1 (1:1)
Čop 45./11m; Diop 11.

Eibar - Villarreal 1:2 (1:1)
Capa 22.; Adrián 35., Soldado 50.

Sevilla - Real Sociedad 1:2 (0:2)
Gameiro 51./11m; Bergara 2., Krychowiak 34./ag
RK: Bergara (Sociedad) 68.

Ponedeljek:
Levante - Sporting Gijón

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.