Slovenija
34 ogledov

Pomerijo se tudi z župani in novinarji

Reprezentanca slovenskih duhovnikov
1/4
Društvo SMC Maribor
Že osmič zapored na evropsko nogometno prvenstvo odhaja reprezentanca slovenskih duhovnikov.

Reprezentanca slovenskih duhovnikov je odšla v avstrijski St.Pölten, kjer od 23. do 27. februarja poteka 9. evropsko srečanje duhovnikov v dvoranskem nogometu. Zbralo se bo 16 ekip s skupno okrog 200 tekmovalci. "Poleg športnega namena ima tekmovanje izrazit kulturen, družaben, a tudi promocijski značaj za lokalno Cerkev," so zapisali v sporočilu za javnost.

Veselje do nogometa

Nogometna ekipa katolišlih duhovnikov se pod imenom PAX (slo."mir") zbira že približno 30 let. "Gre za prostovoljno združenje katoliških duhovnikov, redovnikov, diakonov ter bogoslovcev, ki imajo veselje do nogometa," so pojasnili pred odhodom v Avstrijo. Pred nekaj leti je predvsem zaradi organizacije mednarodnega prvenstva leta 2013 v Sloveniji iz tega nastala tudi formalna oblika društva.

Povabljeni na razne prireditve

"Ob raznih športnih ter družabnih prireditvah ohranjamo telesno kondicijo ter utrjujemo duhovniško družbo," pravijo v reprezentanci. "Pogosto smo povabljeni na razne humanitarne turnirje, shode, memoriale in otvoritve športnih objektov, kjer se največkrat pomerimo z ekipami županov, novinarjev, direktorjev itd." Imajo 15 članov in se tedensko srečujejo na treningih pod vodstvom Stanka Plantaka v OŠ Žalec.

Osem let evropskega prvenstva

Že osem let se udeležujejo tudi evropskega prvenstva, na katerega bodo letos prišle ekipe iz 16 držav: Slovenije, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Portugalske, Avstrije, Poljske, Nemčije, Albanije, Portugalske, Madžarske, Slovaške, Ukrajine, Belorusije, Črne gore in Romuinije.

Komentarjev 3
  • dragec 20:28 25.februar 2015.

    Dogovarjam se z JJ o skupnem obisku na psihiatriji v Ormožu

  • Ferluci 17:00 25.februar 2015.

    Dragec, iskreno povej. Vse ti gre na živce, tvoj optimizem je dejansko na psu. Si mogoče razmišljal o zdravljenju? Takšnemu, psihičnemu, da bi ti vlil vsaj malo optimizma v življenje. Nimaš prijateljev, familije. Saj vsi vemo, da ti je težko ...prikaži več v Sloveniji, lahko se vrneš v rodni kraj ali naredi karkoli drugega pozitivnega, malo športaj, komu se nasmej pa bo življenje lepše.

  • dragec 13:58 25.februar 2015.

    Ekipa pedofilov RKC