Šport
56 ogledov

Najvišja zmaga Celjanov

Gal Marguč, Celje Pivovarna Laško:Veszprem, Liga prvakov Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi zadnjega kroga Lige prvakov premagali turški Bešiktaš s 43:29 (21:14).

Celjani so sezono v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini končali z zmago, tretjo v skupinskem delu tekmovanja. Na 14 tekmah so dvakrat premagali turški Bešiktaš, enkrat poljsko Wislo iz Plocka ter remizirali z nemškim Kielom, po dvakrat izgubili z Veszpremom, PSG, Zagrebom in Flensburgom, po enkrat z Wislo in Kielom ter skupno osvojili sedem točk, kar je bilo premalo za napredovanje v izločilne boje.

Izbranci Branka Tamšeta so možnosti za preboj v osmino finala zapravili minuli teden, ko so v izgubili proti Zagrebu, pred tekmo z zadnjeuvrščenimi tekmeci iz največjega turškega mesta pa so imeli le en cilj. Tega so dosegli, v svojem Zlatorogu so osvojili tretji par točk, junija pa se bodo - v primeru, da osvojijo prvo mesto v državnem prvenstvu - znova znašli pod drobnogledom veljakov Evropske rokometne zveze (EHF), ki bodo razpravljali o njihovi umestitvi v "zgornji ali spodnji dom" Lige prvakov.

Slovenski prvaki so odločno začeli obračun z Istanbulčani, kjer igra kopica rokometašev s področja nekdanje skupne Jugoslavije. Predvsem so uveljavili svojo prednost v hitrosti, z bliskovitimi nasprotnimi napadi so si že v peti minuti priigrali vodstvo s 4:1. V nadaljevanju so postopoma lomili odpor tekmecev, v 13. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (9:5), tri minute kasneje pa pet (11:6).

Tamše je postopoma v igro pošiljal tudi svoje igralce s klopi, ki so skrbeli za visok ritem igre, prepad med njimi ter vidno okornimi in počasnejšimi Turki pa je bil iz minute v minuto vse bolj izrazit. Domača zasedba si je v prvem polčasu nekajkrat priigrala osem golov prednosti (16:8, 8:10 in 19:11), na odmor pa odšla s +7 (21:14).

Celjani v drugem polčasu niso popustili niti za ped, vseskozi so imeli nadzor na igrišču, Tamše pa je zavoljo prevelike kakovostne razlike tudi nekoliko spočil svoje najbolj obremenjene može in nekoliko večjo minutažo namenil manj obremenjenim igralcem, ki so zelo korektno opravili svoje delo in dosegli najvišjo zmago na mednarodnem prizorišču v tej sezoni. Domači mladci so izkušene tekmece iz Istanbula zasenčili v vseh prvinah, njihova najvišja prednost pa je znašala +14, kot je bil tudi končni izid.

V celjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Gal Marguč z osmimi goli, Blaž Janc in Luka Žvižej sta dosegla po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.