Svet
65 ogledov

Nakupovalna norišnica: Deklici izmaknila posodo, mama ponorela

Ženski pretep na črni petek Žurnal24 main
Američani so se na črni petek že pognali v trgovine in na spletu so zaokrožili posnetki paničnih ljudi, ki so cenejši izdelek pripravljeni narediti vse: več ur čakati v vrsti, se prerivati, vpiti drug na drugega in se celo stepsti.

Na video posnetkih je mogoče videti vreščeče in histerične ljudi na vratih veleblagovnic, ki so sicer svoja vrata odpirale, ko je bila še globoka noč.

Kljub vsakoletni izgredom se trgovci namreč ne morejo izogniti črnim petkom, s katerim bi naj bili letos še posebej zadovoljni. Glede na raziskavo podjetja Deloitte bodo namreč Američani letos zapravili za 25 odstotkov več denarja lani, ko so v trgovinah porabili skoraj 51 milijard, za spletno nakupovanje pa 1,5 milijarde dolarjev. 

Zadnji posnetek je poslal zgroženi prodajalec v trgovino s tehnično opremo, na njem pa ženski ravs. Nakupovalke so se pred očmi deklice steple za parni kuhalnik za zelenjavo. Ena od dam je prestrašeni deklici omenjeno, očitno zelo iskano blago, iztrgala iz rok. Boj se je nato lahko samo še nadaljeval. 

Črni petek je v Veliko Britanijo prišel šele pred petimi leti, kriva pa je ameriška spletna trgovina Amazon, ki so ji običajno trgovci samo še sledili. Vseeno pa z Otoka danes poročajo o dokaj mirnem vzdušju v trgovinah, medtem ko je spletna prodaja po poročanju Daily Maila poskočila v nebo.

Amazon pred Črnim petkom | Avtor: Profimedias Profimedias

Po napovedih analitikov bodo Otočani samo danes preko spleta zapravili okoli 721 milijoov funtov, 30.11. ko je na sporedu še tako imenovani kibernetični ponedeljek,  pa še dodatnih 630, kar pomeni, da bo spletna prodaja  presegla prodajo v trgovskih centrih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.