Svet
69 ogledov

Naletel na prazne pisarne, zato podelil odpovedi

Mohammed Bin Rashid al Maktum Reševalni pas/Twitter
Voditelj Dubaja, šejk Mohammed Bin Rashid al Maktum je v nedeljo nenapovedano obiskal urade; glede na to, da je nedelja v Dubaju običajni delovni dan, ga je čakalo neprijetno presenečenje.

Kot je razvidno s kratkega posnetka, ki ga je na na Twitterju objavila vladna služba za stike z javnostmi, je šejk Mohammed Bin Rashid al Maktum v nedeljo zjutraj ob 7.30, ko se je že začel uradni dan v pisarnah, naletel na prazne prostore. Posnetek je bil opravljen v eni pisarni, a takšnih je bilo več; namesto obrazov uslužbencev je šejk naletel le na svojo uokvirjeno podobo na slikah, ki visijo na zidovih pisarn.

Po nenapovedanem šejkovem obhodu je devet uslužbencev prejelo odpoved. Kot pišejo lokalni mediji je šejk poznan po tem, da zaposlene preseneti z zgodnjimi "inšpekcijskimi" obhodi, na ta način naj bi želel doseči, da "so vladne službe v Dubaju v skladu s svetovnimi poslovnimi standardi".

Imen odpuščenih delavcev v Dubaju niso javno objavili.

dezurni@zurnal24.si
 

 
Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:09 31.avgust 2016.

    Sori ampak tud to se zgodi da te takrat zagrabi. Še posebej če zajtrkuješ in piješ sok/ vodo pred službo kar je zdravo. Jz ne vem kaj eni pričakujete. JOE DOE je rekel "v času uradnih ur". Stari to ...prikaži več ni sam ob pol osmih to je cel šiht. V času celotnega šihta ne smeš bit na WC-ju. Vi ste prf***ni.

  • mph 09:36 31.avgust 2016.

    Predvidevam, da si sam vzor delavnosti od jutra do večera. To, takšnih krepostnih rabimo. :-) Sem delal tako v javnem sektorju, kot privat, pa na koncu s.p. s par zaposlenimi. Ni nujno nobene razlike v delavnosti ali lenobi. Sicer pa, ...prikaži več če bi bil problem samo javni sektor, ne bi po svetu neprestano propadale privat firme, tudi v zibelki kapitalizma jih morda več odprejo kot ustvarijo.

  • zdrej 08:35 31.avgust 2016.

    Ja, če maš5 do 10 minut do službe da, sicer pa če se pa pol ure ali več fijakaš pa niti ne.