Slovenija
186 ogledov

Namesto hotela tožba

podrtija Suzana Kos
Podjetje Lados občino Izola zaradi odstopa od pogodbe toži za pol milijona.

Ob mandraču neugledno propada stavba, v kateri je želelo zasebno podjetje Lados zgraditi družinski hotel, občina pa je z novim županom od pogodbe s tem podjetjem odstopila. “Niso izpolnili svojih pogodbenih obveznosti. Varščina, ki jo je podjetje Lados vplačalo ob prijavi na prvi razpis, je bila vrnjena. Trenutno smo v fazi priprave novega javnega razpisa za podelitev stavbne pravice za namene hotela,” razkrivajo na občini.

“Dela se nam škoda”

Nenad Francuz, predstavnik tega zasebnega podjetja, pa ima povsem drugačno zgodbo. “Ničesar nismo kršili, očitno ima nova vladajoča garnitura na občini drugega interesenta za objekt. V bistvu od pogodbe, ki smo jo sklenili z nekdanjim županom Tomislavom Klokočovnikom, sploh ne morejo odstopiti. Nam se dela škoda, saj smo za pripravo gradbene dokumentacije plačali 80 tisoč evrov, že več kot eno leto pa nam stoji tudi gradbeni oder. Ta teden smo zato prek odvetnika Ervina Dokiča vložili odškodninsko tožbo za 500 tisoč evrov, notarka pa bo dala plombo na nepremičnino,” napoveduje Francuz.

Zgodba z brado

Spomnimo: objekt je bil na javnem razpisu za podelitev stavbne pravice nepremičnin v lasti izolske občine dan podjetju Lados v začetku leta 2010; podjetje je bilo edino, ki se je prijavilo na javni poziv. Lados bi moral pred začetkom del tudi skleniti sporazume z vsemi preostalimi etažnimi lastniki, lastnik restavracije Ribič pa je tedaj napovedal, da bo ob morebitnem zaprtju lokala zaradi prenove zgradbe terjal primerno odškodnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.