Magazin > Odnosi in prosti čas
574 ogledov

Namesto kuhanja jih pripravite na pari

kuhana jajca Žurnal24 main
Tako jih boste lažje lupili in ne bo nevarnosti, da se med kuho razbijejo.

Čeprav so jajca ena bolj enostavnih jedi za pripravo, kuhanje ni tako enostavno. Če jih kuhate predolgo, nastane okoli rumenjaka neokusni zeleni obroč, če pa jim poskušate lupino odstraniti prezgodaj, se to izkaže kot težka naloga. Priprava solate z jajci tako pogosto traja dlje kot prvotno načrtujemo.

Zato je morda čas, da spremenite pripravo trdo kuhanih jajc. Huffington Post priporoča, da prenehate jajca kuhati in jih začnete pripravljati na pari.

Brez pokanja lupine med kuho

S pripravo jajc na pari bo rumenjak v notranjosti ravno prav mehak, manj pa je tudi nevarnosti, da vam bo jajce med kuho počilo. Prav tako se bo jajce, ki je pripravljeno na pari, lažje lupilo.

Na pari se bo jajce kuhalo dlje, a za to ne potrebujete polnega lonca vode, le nekaj vode na dnu lonca.

Priprava:

Nalijte 2,5 cm vode v lonec in ko voda zavre, postavite rešetke za paro in pokrijte lonec. Če želite mehko kuhana, jih na pari kuhajte šest, če pa želite trdo kuhana jajca, pa 12 minut.

Ko jih vzamete iz lonca, jih postavite za nekaj trenutkov v mrzlo vodo, da boste lažje odstranili lupino.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.