Magazin
191 ogledov

Namesto mesa bučkin zavitek

Bučkin zavitek Blanka Kefer
Za spremembo dajte meso z jedilnika in si privoščite bučke.

Sestavine:

Za testo:

  • 250 g moke
  • sol
  • 4 jedilne žlice olja
  • (ali kupljeno testo)

Za nadev:

  • 500 g bučk
  • 1/2 pora
  • 100 g ovčjega sira (čvrst, npr. feta sir)
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper (sveže mleti)
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja

Drugo:

  • stopljeno maslo (za premaz)
  • črna kumina (za posip)

Priprava:

  1. Za pripravo testa za bučkin zavitek damo v posodo moko, sol in 3 jedilne žlice olja. Postopoma vmešamo 125 ml mlačne vode. Testo gnetemo, dokler se ne odlepi od posode. Premažemo ga z oljem in pustimo pokritega počivati 30 minut.
  2. Za nadev operemo in osušimo bučke, odstranimo peclje ter narežemo na 1 x 1 cm velike kocke. Por narežemo na tanke obročke. Česen olupimo in fino nasekljamo, ovčji sir narežemo na kocke.
  3. V ponvi segrejemo olje ter prepražimo por in kocke bučk. Dodamo česen in ga na kratko popražimo. Odstavimo ter dodamo kocke sira. Solimo in popramo.
  4. Na pomokani površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika. Kupljeno testo pripravimo po navodilih na embalaži. Z nadevom iz bučk premažemo spodnjo tretjino testa. Zvijemo v zavitek in damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da so robovi testa obrnjeni navzdol. Premažemo s stopljenim maslom in posipamo s črno kumino.
  5. Bučkin zavitek pečemo približno 20 minut pri 200 °C.

Nasvet:

Za pripravo sladkega bučkinega zavitka zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor ter po želji dodamo malo cimeta. Liste testa premažemo s stopljenim maslom, posipamo z drobtinami, namažemo z nadevom in dokončamo, kot je opisano v receptu.


VEČ JEDI Z BUČKAMI NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.