Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Namesto originalov k nam prihajajo kopije

Letz Zep Arhiv organizatorja
Skoraj Stonesi in skoraj Zeppelini. Tribute skupini, ki prihajata v Ljubljano, smo vzeli pod lupo.

Oponašalci. Po Ljubljani se že bohotijo plakati, da k nam prihajajo Led Zeppelini in Rolling Stonesi. A mali tisk pod imenoma razkriva, da gre le za tribute skupini. Oponašalce. Kopije. Tiste, o katerih smo že pisali, in tiste, s katerimi se moramo vedno znova zadovoljiti, ker originalov k nam pač ne bo. Pa so vredni vašega časa in denarja, bodo izpolnili vaša pričakovanja? Bodo vaše najljubše uspešnice v živo zvenele tako, kot je treba? Bo imel lažni Jagger gibe kot pravi Jagger? Bo lažni Plant lahko dosegel tiste visoke tone pravega Planta?

Lepljivi prsti v Hali Tivoli

Stonese bodo predstavljali The Sticky Fingers, ki bodo 14. februarja nastopili v Hali Tivoli. Kar velika dvorana za majhen italijanski bend, ki na plakatu samozavestno sporoča, da so “greatest tribute band”, čeprav se ne more kosati z nekaterimi vrhunskimi britanskimi tribute skupinami, ki imitirajo Stonese. A Italijani so seveda za organizatorja cenejši. The Sticky Fingers prej kot tribute skupina delujejo kot pretirano skarikiran cover bend – pevcu manjka znanja angleščine, nastop celotnega “orkestra” pa ni nič kaj stonovski. Manj zahtevni poslušalci ne bodo užaljeni, dolgoletni oboževalci in poznavalci pa ... No, najbolje, da kar sami preverite na portalu YouTube.

Poslušal jih je Robert Plant

Povsem druga zgodba pa so britanski Letz Zep, ki bodo 28. februarja nastopili v ljubljanski Cvetličarni in legitimno veljajo za najboljše oponašalce legendarnih Led Zeppelin, nastopili so že v 30 državah na štirih celinah, Ticketmaster pa jih je označil za najbolj priljubljene. Njihove nastope sta si ogledala sama Robert Plant in Jimmy Page. Drugi naj bi nekoč celo izjavil (vsaj tako pravi legenda – upajmo, da ni piarovska), da je prišel na njihov koncert in videl sebe. Za Letz Zep lahko rečemo, da so res najboljši približek Zeppelinov.

Nastopaški profesionalnosti navkljub pa naj vas ne odnesejo previsoka pričakovanja, saj je original le eden, kopija pa ostaja izključno in samo kopija. Dobra ali slaba.

Komentarjev 1
  • skywalker 19:55 02.februar 2014.

    Tribute band bo v veliki dvorani Hale tivoli?...,ko je bil lani Slash v Tivolije sem imel srečo,da sem hitro kupil karto,ker so dosti hitro pošle..,zaradi nastopa v mali dvorani...Če človek malo obiskuje koncerte doma in po tujini,potem vidi koliko dejansko ...prikaži več zaostajamo na koncertnem področju tudi za Hrvaško,da ne govorim o zahodu...