Svet
20 ogledov

Namesto telefona dobil kos lesa

paket pošta odpiranje Shutterstock
Neki moški iz Slavonskega Broda je namesto naročenega mobilnega telefona v paketu prejel les.

Devetinpetdesetletni Mirko P. iz  Slavonskega Broda je doživel neprijetno presenečenje, ko je odprl paket, ki ga je naročil. Namesto da bi dobil naročeno mobilno napravo, za katero je odštel pet tisoč kun (653 evrov), je v paketu dobil les.

V oglasu je videl, da neka Zadrčanka prodaja smartphone za pet tisoč kun. Cena se mu je zdela primerna, tako da je prek elektronske pošte stopil v stik z njo in naročil mobitel. Strinjal se je s plačilom po prevzetju paketa, poroča Večernji list.

Paket je bil veliko težji

Po dveh dneh od naročila je na njegov hišni naslov prispela pošiljka. Velikost škatle se mu je zdela primerna, zato je plačal dogovorjeni znesek. Ko pa je odprl paket, je namesto mobitela zagledal kos lesa, ovit v papir. "Takoj ko sem vzel paket v roke, sem imel občutek, da nekaj ni v redu, ker je bil veliko težji, kot bi moral biti. Nisem ga smel odpreti, ker na pošti ne dovoljujejo odprtja paketa, preden se zanj ne plača kupnina. Nisem ga niti odprl do konca, ko sem dojel, da gre za prevaro," je povedal opeharjeni kupec.

Imel srečo, da je dobil denar nazaj

Šokiran je paket odnesel na policijo. Plačilo je bilo nemudoma blokirano in dobil je vrnjen denar. Povrnjenih pa ni dobil stroškov dostave, ki so znašali 120 kun (16 evrov).

Policija je ugotovila, da pošiljatelj ne obstaja, da gre za lažne podatke in ukradeno identiteto. Opeharjenega kupca pa to ni zadovoljilo, saj pravi, da bo zadovoljen šele takrat, ko bo razkril prevaranta. Med pogovorom s poštarji je ugotovil, da bolj izkušeni prevaranti v paketih pošiljajo celo krompir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.