Magazin > VIP
161 ogledov

Nana Zeneli v Švico vpeljala priljubljena projekta

Nana je včeraj zapisala, da je od zdaj naprej gospodična. (Foto: Mediaspeed.net) Žurnal24 main
Nana je s pomočjo dveh prijateljic švicarskim staršem predstavila projekta, ki žanjeta uspeh.

Pisateljica Nana Zeneli v Švici živi že dobri dve leti, kjer je s pomočjo prijateljic Švicarjem predstavila projekt Šola za vzgojo staršev. Skupaj s specialistko za osebni in čustveni razvoj Mojco Stonič in s specialistko za osebnostno rast mlade družine Tjašo Kočevar Dakić tamkajšnjim staršem pomagajo, da bi se naučili čim boljše vzgoje in socializacije otrok. "Švicarji so ta projekt 'zgrabili', saj se zavedajo, kako pomembno je, da so starši svobodni, mirni in samozavestni. Posledično so takšni tudi njihovi otroci. Z našo pomočjo se izboljša način komunikacije, otrokov uspeh v šoli in socializacija," je za Žurnal24 povedala Nana.

Doda, da je skupaj s prijateljicami v Švici predstavila tudi Šolo za super varuške: "Pridobljeno znanje in osvojene veščine zagotavljajo, da bodo bodoče super varuške kos vsem izzivom, ki jih predstavlja varovanje otrok. Tudi ta oblika izobraževanja temelji na ozaveščanju lastnih škodljivih vzorcev in se tako vsebinsko dopolnjuje s programom za vzgojo staršev." Nana pravi, da imajo mlade mamice v Švici velik problem, daj imajo le tri mesece porodniškega dopusta.

Nana se je z družino v Švico preselila pred dvema letoma in pravi, da je nad alpsko državico popolnoma navdušena. "Primerjave s Slovenijo ni. Tu vladata red in disciplina, ljudje se držijo dogovorov, delodajalci svoje zaposlene redno plačujejo in tu mobing ne obstaja," pove mama dveh otrok in doda: "Težko bi me prepričali, da se vrnem v Slovenijo. Ne morem reči, da je tujina brez napak. Moj življenjski standard je tu veliko boljši, kar pa je najbolj pomembno, prihodnost mojih otrok je zagotovljena."

Komentarjev 3
  • Aleksandragrey 18:42 08.november 2016.

    Kaj pa na svoje starše je pa pozabila... nikoli jih ne omenja,kljub temu,da so ji ogromno pomagali in stali ob strani,ko je to potrebovala...tako da...

  • pesnik51 16:09 06.november 2016.

    moraš pa priznati, da je wonder-woman .. vse obvlada .. le kaj bo vpeljala čez tri mesece

  • patron 11:06 06.november 2016.

    pohvalno, ta ne sanja o tem, kako bi šla pred kamerami spet na kolena, ko bosanica marela...dela za dobrobit družbe in prihodnost svojih otrok in družine....