Šport
64 ogledov

Nani: Kriva je neizkušenost

Nani EPA
Portugalski reprezentant Nani je prepričan, da je le pomanjkanje izkušenj krivo za delitev točk na prvi tekmi med Mariborom in Sportingom.

Portugalski reprezentant, ki v Sportingu igra kot posojeni nogometaš Manchester Uniteda, je ob koncu dvoboja na Ljudskem vrtu popeljal Lizbončane v vodstvo, a je nato v sodnikovem podaljšku drugega polčasa za Maribor izenačil Luka Zahović.

"Izkazalo se je, da smo neizkušeni, to pa se v Ligi prvakov kaznuje. Neizkušenost in naivnost lahko prinese razliko in to se je tokrat tudi zgodilo, takšen je pač nogomet. To je dober nauk za našo ekipo, iz tega se moramo nekaj naučiti. Prepričan sem, da bomo to na naslednjih tekmah popravili," je po grobi napaki portugalskih branilcev v sodnikovem podaljšku, ko so vijoličasti izenačili na 1:1, dejal Nani. Sporting je med evropsko klubsko elito sicer nastopil prvič po sezoni 2008/09.

Ta je iz tekme izluščil tudi nekaj dobrih reči za svoje moštvo: "Pokazali smo pravi karakter na zelenici, igrali smo moštveno igro. Seveda moramo popraviti nekaj obrambnih pomanjkljivosti, a glave lahko obdržimo pokonci. Še naprej moramo trdo delati." 

Nani je zabil sicer svoj prvi zadetek po vrnitvi v Sporting: "Vselej je lepo zadeti, ni pomembno za katero tekmovanje gre. Lepo je videti, da sem se že popolnoma vključil v ekipo. Dobro se počutim, sem samozavesten in upam, da bom še naprej lahko na najboljši način pomagal svoji ekipi."

Sporting in Maribor sta na lestvici skupine G povsem izenačena s Chelseajem in Schalkejem, saj se je medsebojna tekma slednjih dveh prav tako končala z rezultatom 1:1. Nemci so nekoliko nepričakovano do točke prišli na Stamford Bridgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.