Svet
40 ogledov

Napad na vlaku v Švici: Ni znakov, da bi šlo za terorizem

Napad na vlaku pri železniški postaji Salez EPA
Švicarska policija je danes sporočila, da doslej niso našli nikakršnih znakov, da je šlo pri sobotnem napadu z nožem na vlaku za teroristično dejanje. Prav tako ni znakov, da bi bil napad politično motiviran.

V Švici je v soboto 27-letni Švicar na vlaku, ki je peljal na vzhodu države ob meji z Liechtensteinom, zanetil požar in z nožem napadel potnike. 

Policija je danes sporočila, da je ena od ranjenih, 34-letna ženska, davi v bolnišnici podlegla poškodbam. Napadalec pa je zaradi hudih opeklin v kritičnem stanju. Napadalec je sicer ranil šest ljudi, med njimi tudi šestletnega otroka.

Preberite še: 

Ranjen je bil tudi napadalec, ki naj bi ga prav tako odpeljali v bolnišnico. Motiv napada še ni znan, tožilstvo je odprlo preiskavo.

Napad se je zgodil okoli 14.20 po lokalnem času, ko se je potniški vlak bližal postaji v kraju Salez, ki leži med mestoma Buchs in Sennwald. Napadalec je najprej polil gorljivo tekočino in jo prižgal, nato pa potnike napadel z nožem. Pri sebi je imel najmanj en nož, je sporočila policija.

V času napada je bilo na vlaku več deset potnikov. V napadu so bili ranjeni tudi 17-letna dekle in fant, dve ženski, stari 34 in 43 let ter 50-letnik. Po podatkih slovenskega zunanjega ministrstva med ranjenimi ni Slovencev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 12:53 14.avgust 2016.

    se prav je bil najverjetneje gosrki zdravnik ki se mu je malo odtrgalo pa je s pipcem malo rezbaril itn.

  • sprehajalec 12:20 14.avgust 2016.

    Kljub vsemu nimam v spominu, da bi Europejci s seboj nosili nože, že od 19. stoletja naprej. Zopet zavajate. Tega ni bilo, dokler niso prišli oni.