Svet
6 ogledov

Napad pred ruskim veleposlaništvom v Damasku

Proruski shod v Damasku EPA
Sirska vojska je ob podpori ruskega letalstva napredovala na nekaj bojiščih, medtem ko so ZDA, ki še vedno nasprotujejo ruskemu posredovanju v Siriji, včeraj odvrgle kar 50 ton razstreliva. rakete tudi pred ruskim veleposlaništvom v Damasku.

Posebni odposlanec Združenih narodov za Sirijo Staffan de Mistura je včeraj odpotoval v Moskvo, nato pa še v Washington; še naprej si prizadeva za politično dokončanje konflikta v Siriji. Trinajsti dan ruskega posredovanja v Siriji je letalstvo bombe metalo praktično ves dan; tarča so bili še naprej položaji islamističnih upornikov, povezanih s fronto al-Nusra, sirsko vejo Al-Kaide.

Združene države Amerike še naprej močno nasprotujejo ruskemu posredovanju v sirski vojni, ameriški vojaki so včeraj na položaje ekstremistov Islamske države odvrgli 50 ton razstreliva.

Rakete med ljudi

Pred poslopjem ruskega veleposlaništva v Damasku se je danes zbralo kakih 300 ljudi, ki so podprli rusko posredovanje v Siriji. Množico sta zadeli dve raketi, ki sta povzročili precejšen preplah. Ali sta zahtevalli tudi kaj žrtev ali ranjenih, za zdaj še ni znano.
 
Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice naj bi bili izstreljeni z vzhodnega roba prestolnice, ki naj bi ga obvladovali islamistični uporniki.To sicer ni prvič, da je ruska ambasada tarča raketnih napadov. Med drugim jo je izstrelek zadel 21. septembra, le devet dni preden je Rusija začela izvajati napade na cilje v Siriji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • pipo444 16:02 13.oktober 2015.

    http://bosnian.sahartv.ir/vijesti/svijet-i202026-sad_%C5%A1alje_oru%C5%BEje_sirijskim_pobunjenicimahttp://hr.sott.net/article/3640-SAD-dostavio-umjerenim-teroristima-50-tona-streljiva-i-naoruzanjahttp://balkanbreakingnews.com/sad-teretnim-vojnim-zrakoplovima-dostavio-50-tona-oruzja-teroristima-na-sjeveru-sirije/

  • jakec1575 13:32 13.oktober 2015.

    Iz članka ni razvidno ali so Američani odvrgli nove zaloge ISIS ali so jih bombardirali.