Svet
62 ogledov

Napadalec iz Nice imel pomagače, napad pripravljali več mesecev

Tovornajkar Profimedias
Napadalec, ki je pred tednom dni s tovornjakom v Nici zapeljal v množico in ubil 84 ljudi, je imel pomagače, napad pa je načrtoval več mesecev, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočil francoski državni tožilec Francois Molins.

Na novinarski konferenci v Parizu je Molins še pojasnil, da so Francozu tunizijskega rodu Mohamedu Lahouaiej-Bouhlelu pri napadu pomagali štirje moški in ženska, ki so v priporu. Sodelovali naj bi pri pripravi napada, ki so ga načrtovali več mesecev.

Vseh pet osumljencev naj bi še danes privedli pred sodnike, pristojne za primere terorizma. Tožilstvo zahteva, da jih med drugim obravnavajo zaradi načrtovanja terorističnega napada, je še dejal Molins.

Preiskovalci so doslej domnevali, da je Francoz tunizijskega rodu Mohamed Lahouaiej-Bouhlel deloval sam. Napadalca je policija ubila na prizorišču napada, znanem sprehajališču Angleška promenada. Odgovornost za napad je v soboto prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ojla 13:46 22.julij 2016.

    Nagnat vse bližnje in dalne sorodnike v njihovo domovino.Za takšne pokvarjence ni mesta v Evropi.Če bi se rodila žival namesto njih, bi bilo več koristi.

  • sprehajalec 20:50 21.julij 2016.

    Sedaj pa vsak od teh 5 osumljencev plune ven še 10 imen, pa se mreža začne širiti. Tako bi bilo v mnogih državah sveta, z Rusijo in Kitajsko na čelu. In tako je treba, drugače bo umrlo še na tisoče ...prikaži več in tisoče Francozov.