Svet
19 ogledov

Napadalec rojen v Parizu, uril se je v Siriji

Napad v Sarajevu EPA
Tožilstvo v BiH preiskuje včerajšnji napad na vojake v Sarajevu kot teroristično dejanje.

Mediji so že v sredo zvečer ne podlagi izjav prič navajali možnost, da je šlo za islamistični napad, a so oblasti vseskozi poudarjale, da je še prezgodaj za kakršnekoli zaključke in da motiv napada še ni znan.

PREBERITE: 


A državno tožilstvo je sedaj po poročanju bosanskih medije vendarle dopustilo možnost, bi lahko šlo za teroristični napad. 

To je potrdila tudi tiskovna predstavnica državne preiskovalne in varnostne agencije SIPA Kristina Jozić

Enes Omeragič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Enes Omeragič (34), ki je v Sarajevu v sredo zvečer ubil dva vojaka, nato pa se razstrelil, se je po pisanju bosanskih medijev rodil v Franciji, kar je potrdil tudi direktor agencije SIPA Perica Stanić

Rodil se je v Parizu in po prvih informacijah naj bi se boril na strani jihadistov v Siriji. 

Pripadniki službe za varnost in obveščanje Sipa so po poročanju nekaterih medijev preiskali hišo Muhameda Mece, bratranca Enesa Omeragića, zaradi suma, da je povezan s terorističnim napadom. Meca so že v preteklosti prijeli zaradi pripadnosti skupini, osumljeni terorizma, a nikoli ni bil obtožen. Med akcijo "Damask" naj bi policija prijela tudi Omeragića.

Oče ne bo prišel na pogreb

Enesov oče Šahin Omeragić je za Dnevni avaz povedal, da s sinom že več let ni imel dobrih odnosov in je opazil, a se čudno obnaša. "Resnično s sinom nisem veliko komuniciral, živel je sam v pritličju hiše, nismo se srečevali in nismo se imeli o čem pogovarjati," je povedal. "Jezil se je, ko me je videl s pivom."

S solzami v očeh je povedal, da ne bo odšel na sinov pogreb, saj mu je hudo za ubita vojaka. "Vsak ima rad svojega otroka, tudi jaz ga imam, a mu ne morem oprostiti," je povedal za časnik. "Kolikor vem, je enega od mladeničev, ki ga je včeraj ubil, poznal. Družil se je z njim. Gre za fanta, letnik '81, a ne vem, kako mu je ime."

Ubil dva vojaka in samega sebe

Ened Omeragić je v sredo zvečer streljal z avtomatskim orožjem v športni stavnici v naselju Rajovac ter pri tem ubil dva vojaka, enega pa lažje ranil. 

Umrla sta Armin Salkić (26) in Nedeljko Radić (34), Bošnjak in Srb, oba sta bila šoferja v enoti vojne policije v vojašnici v Rajlovcu. 

Poškodovan je bil tudi voznik mestnega avtobusa in dva potnika, saj je napadalec streljal tudi na avtobus. 

Napadalec je nato zbežal v domačo, večetažno hišo, kjer ga je policija obkolila, sam pa je storil samomor, neuradno tako, da se je raztrelil. 

Komentarjev 4
  • matermila 07:09 20.november 2015.

    Izgnati?napaka,takoj se vrnejo po drugem kanalu.Za steno in ta ta ta ta.

  • maresem 17:51 19.november 2015.

    Dosmrtno pozapreti in stradati ob vodi in kruhu.

  • primoz.g 17:29 19.november 2015.

    to podpišem takoj, in tudi njihove svojce, za kazen, ker se jim jebe kaj njihovi otroci delajo in jih potihem tudi podpirajo.