Slovenija
14 ogledov

Napadi na igralce računalniških iger

Računalnik Shutterstock
Namen napadov na igralce računalniških iger je pridobivanje dostopa do osebnih podatkov uporabnikov, kot so gesla do iger na spletu, in spletnih bančnih sistemov.

Po podatkih Kaspersky Security Networka so lani zabeležili več kot sedem tisoč namer okužbe igralcev računalniških iger po svetu.

Igralce skrbi, da bi zlonamerni uporabniki ukradli njihove avatarje in predmete v igrah, te virtualne dobrine pa bi nato zamenjali za pravi denar. V primeru spletnega bančništva so spletni kriminalci želeli denar ukrasti neposredno z resničnih bančnih računov.

Igralcem so na dan posredovali po deset elektronskih sporočil z zlonamernimi povezavami in prilogami. "Ena najbolj priljubljenih taktik zlonamernih uporabnikov v svetu spletnih iger je socialno inženirstvo – zlasti spletne prevare. Spletni kriminalci na primer izberejo znana imena iz sveta računalniških iger in igralce zavzeto poskušajo privabiti na lažne spletne strani, da bi lahko pridobili gesla do registriranih igralnih računov," so sporočili iz Kaspersy Laba. Vsak dan je prišlo do 50 tisoč preusmeritev na goljufive strani.

Z največ napadi se srečujejo v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Za zaščito pa lahko največ naredijo uporabniki sami, in sicer tako, da kritično presodijo vsebino elektronske pošte ter poskrbijo za ustrezno zaščito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.