Slovenija
55 ogledov

Napadi se poznajo pri letalskih potovanjih

Bruselj, letališče, eksplozija tw
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways še ocenjuje škodo po terorističnem napadu na bruseljskem letališču. Tega naj bi medtem danes odprli, do nadaljnjega deloval pa ne bo s polnimi zmogljivostmi.

Višina škode, ki jo je tudi slovenskemu letalskemu prevozniku nanesel nedavni teroristični napad na bruseljskem letališču naj bi bila dokončno znana šele po vnovičnem odprtju bruseljskega letališča in vnovični vzpostavitvi letenja. Adria Airways bo sicer do vključno 13. aprila namesto v Bruselj letela v Amsterdam.

Vsak takšen dogodek v letalstvu negativno vpliva tudi na povpraševanje in se pozna pri nakupu letalskih vozovnic, medtem za STA pojasnjujejo v Adrii Airways.

Letališče je “tehnično pripravljeno”

Z bruseljskega letališča so medtem sporočili, da je letališče Zaventem, ki je bilo precej poškodovano po terorističnem napadu, tehnično pripravljeno. Za ponovno vzpostavitev letalskega prometa so dobili zeleno luč tako s strani gasilskih služb kot belgijske Uprave za civilno letalstvo.

Na letališču so namestili začasno infrastrukturo za prijavo potnikov, ki so jo testirali v tem tednu. Postavljena je izven avle za odhajajoče lete, njena zmogljivost je 800 potnikov na uro, kar predstavlja le 20 odstotkov običajnega prometa tega letališča.

Kdaj bo letališče pripravljeno na obratovanje s polno paro, še ni znano. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.