Svet
47 ogledov

Napadli bomo Američane, tako bo izgledalo

Grožnja S Koreje Youtube
Kim Jong Un je objavil posnetek, ki prikazuje, kako vojska Severne Koreje napada ameriško letalonosilko. Posnetek je bil sprva predvajan na državni televiziji v soboto.

Na posnetku ženski glas z zanosom opisuje, kako je "nož zaboden v grlo letalonosilke, medtem ko vojaška letala padajo z neba, ko jih prestreže dež metkov", poroča Yonhap News agencija, ki pojasnjuje še, da posnetek prikazuje vojaške vaje Amerike in Južne Koreje, ki so razjezile Severno Korejo.

Uriminzokkiri, kanal YouTuba, na katerem je objavljen, vsebuje tudi druge kontroverzne posnetke, ki prikazuje Severno Korejo med napadi na ameriško vojsko. Zadnji se je pojavil zatem, ko je Kim Jong Un zagrozil, da bo ZDA - v kolikor izstrelijo en sam naboj na Severno Korejo - spremenil v pepel in to s pomočjo jedrskega orožja.


Kot je znano, ZDA so v Južni Koreji v začetku meseca začele nameščati protiraketni obrambni sistem THAAD. Ameriška vojska zatrjuje, da je sistem THAAD izključno obrambne narave in namenjen zaščiti pred grožnjami iz Severne Koreje ter ne predstavlja grožnje drugim državam v regiji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severna Koreja je pred tem izstrelila štiri raketne izstrelke, od katerih so trije pristali v japonskih vodah. Prepotovali so približno 1000 kilometrov in dosegli višino 260 kilometrov, naj pa ne bi šlo za medcelinske balistične izstrelke. To so najostreje obsodili tako na Japonskem, Kitajskem in Južni Koreji kot tudi v ZDA, od koder so sporočili, da bodo "proti tej vse večji grožnji uporabili vse, kar jim je na razpolago".

Severnokorejska državna tiskovna agencija je pri tem poročala, da je šlo za vajo za "napad na oporišča ameriških imperialističnih agresorskih sil na Japonskem". Ob tem ni navedla, kdaj je vaja potekala, a po navedbah AFP se sporočilo najverjetneje nanaša na ponedeljkovo izstrelitev raket. Po poročanju KCNA je vajo nadzoroval severnokorejski voditelj Kim Jong Un, ki je tudi "dal ukaz za začetek vaje".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • jozicamurn 00:40 23.marec 2017.

    Pa smešnA sem in ne smešeN, ti očitno že povsod vidiš transgenderje ali podobno kar je ameriški neo-liberalizem naredil od tebe. Hvala bogu sem 100% ženska in ne nekakšna anomalija, ki želi mavrične pravice in dejansko niti ne obstajajo procentualno.

  • jozicamurn 00:38 23.marec 2017.

    Zakaj rinejo tja k njemu ko pa on ne rine k njim in OSTAJA KJER JE. Govorte kar hočete, ZDA imajo agresivno politiko napadanj suverenih narodov iz čistega mira in želijo se mešati povsod in spreminjti vlado ter delati mavrične revolucije.

  • Boris Odreitz 20:06 22.marec 2017.

    natanko tako v TITOVEM času česa takega hni bilo mogoče, Jugoslavija je bila ena in edina, Take , tako dobre države ni bilo nikjer več. Imeli smo vsi, dovolj vsega, danes pa samo mafija vlada. To sliko pa je kak ...prikaži večk krampovec sestavil in objavil. Oni tega že ne bi. Pač Populizem in klieentelizem. Kdo je to, pa je več kakor jasno !