Šport > Nogomet
24 ogledov

Selektor in delegacija HNS žrtve napada

niko kovač EPA
Zahvaljujoč umirjeni reakciji predstavnikov Hrvaške nogometne zveze (HNS) se je incident zaključil z zgolj manjšo škodo na avtomobilih zveze.

Okoli deset srboritežev z obeležji splitskega Hajduka je najprej besedno, nato pa še fizično napadlo delegacijo Hrvaške nogometne zveze (HNS) na počivališču avtoceste, so sporočili na spletni strani HNS.

Delegacija je bila na poti v Split, v njej pa so se nahajali izvršni predsednik Damir Vrbanović, selektor Niko Kovač, vodja varnosti Zoran Cvrk, team managerka Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac in predstavnik za stike z javnostjo Tomislav Pacak.

"Bili smo na poti proti Splitu, kjer se moramo s predstavniki Hajduka in mesta dogovoriti glede tekme z Italijo. Na počivališču Zir so nas prvo besedno, nato pa tudi deloma fizično napadli huligani z obeležji Hajduka. Na srečo poškodovanih ni," je dejal predstavnik za stike z javnostjo Pacak.

Zahvaljujoč umirjeni reakciji predstavnikov HNS se je incident končal brez resnejših posledic, manjšo škodo je utrpel le avtomobil zveze. Poklicali so tudi policijo, ki je pobrala pričanja očividcev.

"Kljub takšnem neugodnem incidentu se zavedamo, da ti huligani ne predstavljajo Hajduk, navijaško skupino Torcida ali mesto Split – ne bomo dovolili, da takšnih huligani vplivajo na namero vodstva zveze, da reprezentanca biva v Splitu za naslednjo tekmo proti Italije," piše v sporočilu za javnost, kjer še dodajajo: "Meščani Splita in Dalmacije si zaslužijo tekme reprezentance, tako kot si vsi ljubitelji nogometa na Hrvaškem zaslužijo živeti v državi brez huliganstva."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.