Svet
49 ogledov

Napaka pilotov, ptica ali kaj tretjega?

Nesreča ruskega vojaškega letala EPA
Razlog za nesrečo ruskega vojaškega letala s 93 ljudmi na krovu, ki je bilo na poti v Sirijo, še preiskujejo. Je v motor letala priletela ptica?

Agencija Interfax objavlja, da so ruski preiskovalci začeli preiskavo nesreče letala. Obrambno ministrstvo še ni navedlo možnih vzrokov za nesrečo. Ruska preiskovalna komisija preiskuje tudi, če je prišlo do kršitev pravil varnosti v letalskem prometu. Trenutno zaslišujejo tehnično ekipo, ki je pripravljala letalo na vzlet.

Medtem je s strani "dobro obveščenega vira" pricurljala vest, da je v bližini nesreče ornitološki rezervat in da bi nesrečo utegnila povzročiti ptica, ki naj bi priletela v motor letala. Ruska agencija RIA, ki se sklicuje na neimenovane varnostne vire, je medtem poročala, da je letalo strmoglavilo zaradi tehničnih težav ali napake pilota.

N

 

 

 

 

 

Na krovu zbor Rdeča armada

Letalo je izginilo z radarjev kmalu po vzletu ob 5.40 po lokalnem času (3.40 po srednjeevropskem). Bilo je na poti iz mesta Adler južno od Sočija proti bazi Hmeimim v Latakiji na zahodu Sirije. Na krovu letala je bilo 93 ljudi, med njimi člani ansambla Aleksandrov, znanega tudi kot zbor Rdeče armade, ki so potovali na praznovanje novega leta k vojakom v Sirijo.



Ruski predsednik Vladimir Putin je izrazil sožalje svojcem žrtev nesreče vojaškega letala, ki je zjutraj kmalu po vzletu iz Sočija strmoglavilo v Črno morje. Za ponedeljek pa je razglasil dan žalovanja, so po poročanju ruskih medijev sporočili iz Kremlja.

PREBERITE TUDI:


Umrli so vsi potniki na letalu, med njimi so bili tudi novinarji in ruska humanitarka Elizaveta Glinka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 13:00 27.december 2016.

    Rusi so povedali, da ni šlo za teroristično dejanje in da je najverjetneje temu kriva napaka pilota ali tehnična napaka na letalu. Sožalje svojcem umrlih. Žalostno.

  • Božidar Dinič 16:00 25.december 2016.

    vodka party morda

  • Žurnalček 15:21 25.december 2016.

    Kako morete postaviti tako retardirano vprašanje kot vzrok za padec aviona, ki ima 3 motorje? Ker je bil v vzpenjanju sta mu bila zadosti samo dva , če sta pa odpovedala dva , ga je moral pa samo izravnati ...prikaži več in se z enim vrniti na aerodrom .